Helyi közélet

2017.08.31. 12:10

Szabvány az szabvány!

<em>Életveszélyes! Ez a kulcsszó minden olyan panasznál, melyet azok a lakók fogalmaznak meg, akik a „rájuk erőltetett” változtatástól ódzkodnak. Az ő szemszögükből akár érthető is a felháborodásuk, hiszen ami nem okozott galibát, nemhogy életveszélyt évtizedeken át, az most miért tenné?</em> Égerházi Péter írása.

Életveszélyes! Ez a kulcsszó minden olyan panasznál, melyet azok a lakók fogalmaznak meg, akik a „rájuk erőltetett” változtatástól ódzkodnak. Az ő szemszögükből akár érthető is a felháborodásuk, hiszen ami nem okozott galibát, nemhogy életveszélyt évtizedeken át, az most miért tenné? Égerházi Péter írása.

Nem véletlenül nem neveztem meg a baj forrását, mert télvíz idején a gázszolgáltatásból kikapcsolt fogyasztók is éppen annyira felháborodtak, mint a villanyvezetékek átépítése miatt a Rakovszky utcaiak. A gázfelülvizsgálók ott is mindig az életveszély elhárítására hivatkoztak – gondolom, joggal. S az érdekütközést valahol itt kell keresni. Ma már egyre jobban leszabályozzák az életünket, mindenre van ilyen-olyan paraméter, előírás. Aki nem tartja be, azt büntetik, így érthető, ha a szolgáltatók inkább „büntetnek”, mert a szabály az szabály vagy inkább a szabvány az szabvány. (Most tekintsünk el az E-on által megbízott kivitelező trehányságától, ami a lakók felháborodásának másik részét képezi.) Tetszik, nem tetszik, meg kell barátkoznunk ezzel az agyonszabályozott élettel, még ha szabadságunk végső morzsáinak elvesztéseként éljük is meg. Mert valószínűleg hanyatt-homlok rohantak volna kijavíttatni mindent az előírt paraméterekre abban a londoni toronyházban is, ahol nyolcvanan lelték halálukat a pokoli tűzben, amit a sok szabálytalanság idézett elő.


[related-post post_id="3600165"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában