Helyi közélet

2017.08.22. 14:31

Békés és gyönyörű

<em>Az MTI hétfő kora esti híre szerint Magyarországot is a turisták számára legbiztonságosabb úti célok közé sorolta a Daily Star a brit külügyminisztérium által közölt információk alapján.</em> Égerházi Péter jegyzete.

Az MTI hétfő kora esti híre szerint Magyarországot is a turisták számára legbiztonságosabb úti célok közé sorolta a Daily Star a brit külügyminisztérium által közölt információk alapján. Égerházi Péter jegyzete.

A brit tömeglap tízes listáján olyan „békés és gyönyörű” ország mellett szerepel hazánk, mint Chile, Svájc, Bhután, Tuvalu, a Fidzsi-szigetek, Új-Zéland, Izland, Málta és Írország. Magyarország mellett szólnak a lap ajánlása szerint Budapest építészeti csodái és a zsibongó bárok, de a történelmi városok mellett a vidéki táj is lenyűgöző. A terrorveszély alacsony. Bár a magyar kormány korábban adott fel hirdetést a Brexit ellen egy brit lapban, de az a konzervatív Daily Mail volt, így nem valószínű, hogy most valamit viszonozni akartak volna ezzel a besorolással a szigetországiak.

Akkor viszont akár hihetünk is a Daily Starnak, amely két évvel ezelőtt még biztosan nem festett volna ilyen szép képet rólunk. Akkor nemigen lett volna kedve a turistáknak a Keleti-pályaudvarról vonatozni, vagy az M1-esen araszolni Ausztria felé. De azóta megépült a déli határon a sokat kárhoztatott kerítés. Itáliában, Spanyolországban, Svédországban vagy Finnországban nincs, és nem is találhatók a tízben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában