Helyi közélet

2017.08.19. 16:04

Az utasok kezdték meg útitársuk újraélesztését a Debrecenből induló kirándulóbuszon

Debrecen - A Görögországba tartó buszon több egészségügyi dolgozó is utazott, akik azonnal a beteg segítségére siettek.

Debrecen - A Görögországba tartó buszon több egészségügyi dolgozó is utazott, akik azonnal a beteg segítségére siettek.

Debrecenből indult péntek reggel az a kirándulóbusz, amelyen az egyik utas, egy 45 év körüli nő keringése összeomlott. Mivel a buszon több egészségügyi dolgozó utazott, azonnal megkezdődött a nő ellátása - olvasható az Országos Mentőszolgálat Facebook oldalán. A csapat szakszerű újraélesztést kezdett és értesítette a mentőket.

Ahogy a bejegyzésben olvasható, mentőhelikoptert és a legközelebbi kiemelt mentőegységet riasztották segítségül, akik olyan rövid idő alatt a helyszínre értek, hogy a busz felszereléséhez tartozó félautomata defibrillátort ideje sem volt elővenni a buszsofőrnek. A beteg életéért küzdő mentősök egy mellkas komprimáló gépet kértek, amivel a debreceni rohamkocsi száguldott a helyszínre. A gyors beavatkozásnak és a rendkívüli összhangban dolgozó bajtársak szaktudásának köszönhetően, a nőt végül stabil állapotban szállították kórházba.

A debreceni székhelyű utazási iroda " target="_blank">Facebook oldaláról kiderül, a járat Görögországba, Kefalóniába tartott, amikor megtörtént a baj.

A mentőszolgálat a betegnek mielőbbi felépülést kíván! Az elsősegélynyújtóknak pedig köszönik az életmentő segítséget, Bajtársaiknak gratulálnak!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában