Helyi közélet

2017.07.27. 14:41

Melyiket harapjam?

<em>Tudom, ebben a kérdésben nem lehet okos az ember, mert biztosan akad valaki, akinek további érvei lennének a Campus Fesztivál helyszínének a megváltoztatása mellett. Éppen ezért csak egy rövid történeti áttekintéssel tenném le a voksomat a jelenlegi mellett</em>. Égerházi Péter írása.

Tudom, ebben a kérdésben nem lehet okos az ember, mert biztosan akad valaki, akinek további érvei lennének a Campus Fesztivál helyszínének a megváltoztatása mellett. Éppen ezért csak egy rövid történeti áttekintéssel tenném le a voksomat a jelenlegi mellett. Égerházi Péter írása.

Abból kiindulva, hogy a 105 ezer látogató nagyobb hányada valószínűleg debreceni volt, meg merem kockáztatni, az ellentábor tagjai közül is sokaknak ott volt a fesztiválozók között valamelyik fiatalabb rokonuk, bár a Campus kapcsán a kort sem fontos hangsúlyozni. Márpedig ki az a rokon, aki a „saját vérének” rosszat akar? Én ugyanis még jól emlékszem, amikor a Vekeri-tónál megrendezett fesztiválon bokáig ragadtunk a sárba, majd a szervezők által jóindulatúan kiszórt szalma az esőtől csatakosan mindenünket, főleg a nadrágszárunkat a felismerhetetlenségig összemocskolta. Ahol kilométereket kellett gyalogolni az egymástól legmesszebb lévő színpadokhoz. Ezt kellene visszasírni? Vagy a mostanival összehasonlíthatatlanul nehezebb megközelíthetőséget? Amikor fiatal lányoknak egy erdős rész mellett kellett várniuk az éjszakai buszra.

Megértem a komfort­zónájukból kizökkentett embereket is, bár e miatt szinte valamennyi szombat éjszaka háboroghatnék, amikor pufogó tűzijáték hangjára ébred a család, de, ahogy a mondás szól: több ujjunk van…


[related-post post_id="3564394"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában