Helyi közélet

2017.07.22. 13:30

Megszelídült fesztivál

<em>Mielőtt bárki azzal vádolna meg, hogy rosszat akarok írni az előző Campus Fesztiválokról, rögtön leszögezem: önmagához képest lett még szelídebb Kelet-Magyarország legnagyobb ifjúsági „dzsemborija”, bár ez a jelző sem helytálló már.</em> Égerházi Péter írása.

Mielőtt bárki azzal vádolna meg, hogy rosszat akarok írni az előző Campus Fesztiválokról, rögtön leszögezem: önmagához képest lett még szelídebb Kelet-Magyarország legnagyobb ifjúsági „dzsemborija”, bár ez a jelző sem helytálló már. Égerházi Péter írása.

Az idén jubiláló fesztivál minden korosztályt elbír, aminek egyébként ezekben a napokban lépten-nyomon tanúi lehetünk. Családok látogatnak ki együtt, a fesztiválterületen a kicsiket is várja elfoglaltság. Ám, ha a nebuló mégis a nagyok szórakozására vágyik, felülhet apja nyakába, és akár az első sorokig nyomulhatnak, ahogyan megtették ezt a Tankcsapda-koncerten is, mert még pogózóktól sem kellett tartaniuk. Látogató pedig nem lett kevesebb a 10. fesztiválon sem, egy-egy nagyszínpados buli után komoly emberáramlat indul el céltudatosan vagy csak találomra, de mindez könnyen elviselhető. Számomra meglepő módon, még éjfél után sem kell az italozást a pázsiton vagy egy fa tövében elnyúlva kipihenő fiatalokat kerülgetni. Nem kutatom az okát, de tény, alig lehet igazán lerészegedett fazonokkal találkozni. A jókedv ettől még nem hiányzik, de idén még senki sem locsolt le sörrel, és nem akart fellökni fotózás közben a tömegben. Egyetlen kapatos fiatalember „botlott belém”, de ő is elnézést kért. Lehet, csak megtanult „viselkedni” a fesztiválnemzedék. Akárhogy is van, jó ez így, ne változzon, s akkor a fesztiválról szóló beszámolók között a tervezett „egészségügyi” riport helyett maradnak csak a jó tanácsok.


[related-post post_id="3555839"]

[related-post post_id="3558768"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában