Helyi közélet

2017.07.19. 13:41

Ha van rajta kipa, ha nincs…

<em>Autentikusabban kipá, vagy kapedli, a zsidó férfiak által viselt jellegzetes fejfedő. A cím az ismert nyuszikás viccre, a „ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs rajta, akkor meg azért…” viccre utal. Amikor tehet bármit valaki, valamiért úgyis verést kap. A Benjámin Netanjahu-­látogatás most ezt juttatja az ember eszébe az ellenzéki pártok kritikus hangvételű kifakadásait olvasva. Ennyire nagyot fordult volna a világ néhány év alatt?</em> Égerházi Péter írása.

Autentikusabban kipá, vagy kapedli, a zsidó férfiak által viselt jellegzetes fejfedő. A cím az ismert nyuszikás viccre, a „ha van rajta sapka, akkor azért, ha nincs rajta, akkor meg azért…” viccre utal. Amikor tehet bármit valaki, valamiért úgyis verést kap. A Benjámin Netanjahu-­látogatás most ezt juttatja az ember eszébe az ellenzéki pártok kritikus hangvételű kifakadásait olvasva. Ennyire nagyot fordult volna a világ néhány év alatt? Égerházi Péter írása.

Persze teljesen nem cserélődtek fel a szerepek, de az azért mégis csak érdekes, hogy a szocialisták „elítélik” az izraeli miniszterelnököt, mert szerintük partnere kíván lenni Orbán Viktornak „egy gonosz és ostoba belpolitikai kormányzati kampányban”. A hanukai jókívánságok után a Jobbiktól is váratlan, hogy országgyűlési képviselőjük, Bana Tibor a világ két legkorruptabb kormányfője találkozójának titulálta a látogatást. Nemrégen még azért kapott a baloldalról hideget-meleget a kormány, mert nem szórt hamut a fejére a magyarországi zsidók haláltáborokba hurcolása miatt, most viszont senkinek nem tűnt fel, amit Orbán Viktor mondott: Magyarország bűnt követett el azzal, hogy a zsidó közösség védelme helyett a nácikkal kollaborált. Ja, nem volt rajta kipa…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában