Helyi közélet

2017.07.24. 08:04

A fagyi visszanyal

<em>Már visszakoznának az érintett cégek annak a gimnazistának az ügyében, aki egy biztonsági rést kihasználva 50 forintért tudott bérletet venni a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új online értékesítési rendszerében, majd erről a hibáról értesítette a társaságot. Annyit se válaszoltak neki, hogy köszönjük, viszont a jegyrendszert kidolgozó T-Systems Magyarország feljelentette; pénteken reggel rendőrök mentek érte, kihallgatták és rabosították</em>. Szőke Tímea írása.

Már visszakoznának az érintett cégek annak a gimnazistának az ügyében, aki egy biztonsági rést kihasználva 50 forintért tudott bérletet venni a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) új online értékesítési rendszerében, majd erről a hibáról értesítette a társaságot. Annyit se válaszoltak neki, hogy köszönjük, viszont a jegyrendszert kidolgozó T-Systems Magyarország feljelentette; pénteken reggel rendőrök mentek érte, kihallgatták és rabosították. Szőke Tímea írása.

Ezután az internet népe a BKK és a T-Systems ellen fordult: a kommentelők nem fu­karkodtak a negatív jel­zők­kel, s néhány óra alatt (Fac­ebook-oldalukon) 1-re értékelték le a cégeket. Az esti hírek már egy, a diák mellett szerveződő hétfői szimpátiatüntetésről szóltak. Hétvégén aztán a főpolgármester is beszállt: vizsgálatot rendelt el a helyzet tisztázására, a BKK és a T-Systems pedig immár versenyben ígér együttműködést, sajnálkozik és magyarázkodik.

A népharagnak megágyazott, hogy bár a rendszer in­dulásakor gyorsan kiderült, csúnya hibák vannak benne, a BKK illetékesei csak mantrázták, hogy az igenis szuper, és folyamatos kibertámadásokról beszéltek – értsd: mindenki hülye, csak mi nem. (Ezt egy­szer még tanítani fogják kommunikációs kurzusokon mint elrettentő példát.) Talán egy bocsánatkérés megtette volna…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában