Helyi közélet

2017.07.11. 17:09

Hét gyermek született Magyarhomorogon

Magyarhomorog - A hagyományos aratónapon a legfiatalabbakat is köszöntötték a faluban.

Magyarhomorog - A hagyományos aratónapon a legfiatalabbakat is köszöntötték a faluban.

Az eddigi évekhez hűen, idén nyáron is megrendezte a település önkormányzata összefogva a gazdákkal az aratófesztivál az elmúlt hétvégén. Az esemény célja az volt, hogy felhívják a figyelmet az összefogás erejére, megünnepelni azokat a gazdákat, akik már évek óta támogatják a falu önkormányzatát.

Elsők a megyében

Magyarhomorog volt az első – a megyében mindenképpen, de talán az országban is –, ahol szalmabálákkal kezdték fűteni a közintézményeket. Ez évekkel ezelőtt volt. Helyi gazdálkodók önzetlen segítséggel felajánlják szalmabáláikat – idén közel hatvanezret – az intézmények téli fűtésére. Az aratófesztivál az ők tiszteletére szól, mindemellett a vendégek szórakoztatását is szolgálja – mondta el Barabás Károlyné polgármester.

A faluvezetőtől megtudtuk azt is, hogy az egész napos eseményen közel kétezren vettek részt. Az ott lévők jó hangulatáról számos sztárvendég és néptáncos gondosodott. A néptánc fontos szerepet tölt be a falu életében, a jövőbeli tervekben szerepel egy művészeti iskola elindítása.

Az aratónap megnyitója után az újszülöttek már hagyománnyá vált köszöntése következett. Az elmúlt évben hét gyermek született a közel ezer lakosú településen. A Magyarhomorogra látogatók hintóval és falubusszal nézhették meg a falut. A nagy sikerű esemény egy rendkívül megható Ismerős Arcok koncerttel és tűzijátékkal ért véget.

HBN–Bánházi Kitty

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában