Helyi közélet

2017.07.24. 08:33

A vadak okozta károk miatt zárták le az utat a Vekerinél

Debrecen - Tölgytelepítést őriznek az erdészek drót­kerítéssel a tó közelében.

Debrecen - Tölgytelepítést őriznek az erdészek drót­kerítéssel a tó közelében.

Juhász László olvasónk gyakran jár túrázni. Egyik ilyen kirándulása alkalmával néhány hete azt tapasztalta, hogy a Debrecen határában Pacról induló és a Vekeri-tóhoz tartó, piros L jelzéses turistautat – a Panoráma út és a Hosszúpályi út találkozásának közelében – a Nyírerdő egy erdő-újratelepítés miatt részben lezárta. A kis hajtásokat védő drótkerítést nem közvetlenül az út mellé húzták fel, hanem az egész utat lekerítették. Így az arra túrázók most vagy bemennek az út mentén húzódó szúrós akácososba, vagy átbújnak az erdészet által kihúzott kerítés alatt.

A Nyírerdő Zrt. ezzel kapcsolatos kérdéseinkre azt közölte, hogy Debreceni Erdészetük tavaly végzett erdősítést a szóban forgó területen. Összesen 32 ezer tölgy- és 10 ezer kőriscsemetét ültettek el az erdészek. A szükséges engedélyek birtokában az erdészet egy tölgy­fiatalost kerített be az érintett útszakasszal együtt, melyre a vadak okozta károk megelőzése céljából volt szükség.

Hozzátették, hogy az utat sokan illegális hulladéklerakóként használták. A kerítés az erdősítés műszaki befejezéséig, vagyis előreláthatóan 7-8 évig marad a mostani helyén.

Nyithatók a kapuk

A kerítésen egyébként az út két végén kapuk vannak, ezek könnyen kinyithatók és az erdőjárók így áthaladhatnak az úton. A Debreceni Erdészet azt kéri az erre sétálóktól, hogy miután átmentek ezen a szakaszon, zárják be maguk után a kapukat.

HBN–OCs


[related-post post_id="3548163"]

[related-post post_id="3377413"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában