Helyi közélet

2017.06.17. 10:28

Vízifociban is összemérték tudásukat a diákok Létavértesen

Létavértes - A Vértesi Református Egyházközség a reformáció 500. évfordulója alkalmából háromnapos gyerek- és ifjúsági konferenciát rendezett a Bihari Jurtatábor területén a napokban.

Létavértes - A Vértesi Református Egyházközség a reformáció 500. évfordulója alkalmából háromnapos gyerek- és ifjúsági konferenciát rendezett a Bihari Jurtatábor területén a napokban.

A vértesi református gyülekezet már évek óta jó kapcsolatot ápol a Debreceni Református Kollégium tantestületével és diákjaival, akik az egyházi ünnepekhez kapcsolódóan már többször tartottak előadásokat az egyházközség fenntartásában működő szeretetház idős lakóinak. A reformáció jubileumán túl ez az alkalom is erősítette a kapcsolatot.

A rendezvény célja az volt, hogy a világunkba a fiatal korosztálynak egyfajta választható „utat” mutassanak a keresztény értékek előtérbe helyezésével, ugyanakkor a rendezők szeretnének egy példaértékű közösséget is kialakítani. A konferencia tematikája a szimbolikus út volt. A háromnapos program részeként a helyi gyülekezet ifjúsága fogadta a debreceni fiatalokat, majd a délelőtti áhítatokon vettek részt. Ezt követően a gyerekek power­pointos bemutatókat tartottak iskolájukról, játékos vetélkedőn ismerhették meg a helyi értékeket, felfrissültek a vízi fociban, majd kézműves foglalkozásokon kipróbálhatták a pirográf technikát, a litográfiát (szépírást), a címerdomborítást. Esténként pedig a tematikába illő filmnézés, társasjátékest és pillecukor­sütés várta a résztvevőket.

A rendezvény istentisztelettel zárult, ahol a debreceni kollégium osztályai gyönyörű énekszóval és hangszerekkel szolgáltak az ünnepi istentiszteleten.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában