Helyi közélet

2017.06.01. 18:50

Rangos cím a debreceni gyakorlónak

Debrecen - A városban egyedüli oktatási intézményként kapta meg a Minősített Tehetséggondozó Műhely címet a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája.

Debrecen - A városban egyedüli oktatási intézményként kapta meg a Minősített Tehetséggondozó Műhely címet a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája.

A tehetséggondozásnak kiemelkedő szerepe van Kossuth Gyakorlóban: évek óta akkreditált kiváló tehetségpontként működik, számos tehetséggondozó program és műhely segíti a tanulók kibontakozását. A diákok mind az általános, mind a középfokú oktatásban több tudomány-, művészeti-, és sportág közül választhatnak, ahol képességeiket továbbfejleszthetik. Ezt a munkát ismerte el többek között az Új Nemzedék Központ, és választotta meg a Debreceni Egyetem Kossuth Gyakorlóját a város egyetlen Minősített Tehetséggondozó Műhelyévé.

- A cím elnyeréséhez az elmúlt évek tehetséggondozó munkáján túl szükség volt azokra az elképzeléseinkre, terveinkre, melyeket a következő öt évben szeretnénk megvalósítani. Ebbe már a tanártovábbképzések gondolatvilágát is becsatoltuk, hiszen a mester és tanítványa – vagyis a mentor és tehetség - közös munkájához rendkívül fontos, hogy a tanár naprakész legyen – hangsúlyozta Futóné Monori Edit intézményvezető.

Az országban összesen 38, a régióban pedig a Kossuth Gyakorlóval együtt mindössze 7 oktatási intézmény kapta meg a Minősített Tehetséggondozó Műhely címet, melyet május 31-én vettek át az intézményvezetők Budapesten. A nyerteseket az Új Nemzedék Központ többek között célzott pedagógus-továbbképzésekkel, mentortámogatással, szakmai rendezvények megvalósításával segíti tehetséggondozó munkájukban.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában