Helyi közélet

2017.06.15. 12:34

Olvasói levél: A csendes ünnep

Biharnagybajom - <em>Mervó Zoltán <a href="/olvasoi-level-elhozta-az-isten-piros-punkosd-napjat/3515533" target="_blank">„Elhozta az Isten …” című levele</a> késztetett ismét írásra. Én is úgy szeretem a pünkösdöt, ahogy van: a karácsony harsog az ajándékozástól, a húsvét a locsolástól, de a pünkösd csendes ünnep</em>.

Biharnagybajom - Mervó Zoltán „Elhozta az Isten …” című levele késztetett ismét írásra. Én is úgy szeretem a pünkösdöt, ahogy van: a karácsony harsog az ajándékozástól, a húsvét a locsolástól, de a pünkösd csendes ünnep.

Számomra azt sugallja Zoli bácsi (kollégák voltunk) írása, hogy jöjjön valami vissza abból, ami megfogható, csak éppen nem a Szentlélekről szól. Mert az megfoghatatlan a Szentháromságból, az emberek nem tudnak vele mit kezdeni. Pedig elég egyszerű, gondoljunk csak például a lélekjelenlétre, amikor valami bajba kerülünk. Azt sem lehet megfogni, elképzelni, de ha nem jön időben, akár katasztrófa is történhet. Ilyen a Szentlélek is.

Ha jön – legkésőbb az utolsó órában – akkor el tudunk mindent engedni, és csak egyetlen kérdés lesz a fontos: vajon bejutok- e az Isten országába.

- Czövek János István, Biharnagybajom -


A Naplóban Szász Ferenc bagaméri olvasótársam Tudunk-e ünnepelni? címmel a Pünkösd jelentéséről, jelentőségéről és megünnepléséről(?) írt olyan gondolatokat , amelyeket talán egy pap sem tudna bölcsebben megfogalmazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában