Helyi közélet

2017.06.29. 18:30

Legyen mindig friss és puha, a héja pedig ropogós

Debrecen - Teljes kiőrlésű vagy a klasszikus fehér? A bolti, esetleg a házi a tuti? Megkérdeztük a debrecenieket, szerintük mi a jó kenyér titka.

Debrecen - Teljes kiőrlésű vagy a klasszikus fehér? A bolti, esetleg a házi a tuti? Megkérdeztük a debrecenieket, szerintük mi a jó kenyér titka.

– Nem szeretem a teljes kiőrlésű dolgokat, csak fehér kenyeret eszem, szerintem a jó kenyér legyen friss és puha. Annyira nem figyelem, hogy mi van benne, szerencsére nem vagyok érzékeny semmire – válaszolta Nagy Zsanett.

Nagy Zsanett

– Már évek óta nem eszem kenyeret, mivel hizlal, de régebben azt szerettem, ami még friss és puha volt, a héja pedig ropogós – mondta Kántor Gabriella.

Kántor Gabriella

Petrovics Éváék több mint tíz éve otthon készítik a kenyeret, sok kísérletezés van mögötte, de már megtalálták a tökéletes receptet. Mint mondta, talán nem olyan szép, mint a bolti kenyér, de nincs is benne annyi levegő, és tovább marad friss.

Petrovics Éva

– Legyen minél ropogósabb a héja, mivel azt imádom, ne legyen tele levegővel, és legyen fogyasztható még két napon túl is! Az mindegy, milyen eljárással készül, az se baj, ha kicsit égett, mi úgy is szeretjük – részletezte Csabai Máté Gyula.

Csabai Máté Gyula

– A friss, meleg kenyeret szeretem, de a legjobb az, amit a nagymamám süt. Emellett nem hátrány, ha gluténmentes, ugyanis érzékeny vagyok rá – mondta Kiss Annamarie.

Kiss Annamarie

Csipkés Csaba a magvas, teljes kiőrlésű kenyeret szereti a leginkább, mivel az nem csak egészségesebb, de szerinte finomabb is, mint a hagyományos, sima fehér kenyér.

Csipkés Csaba

HBN|Fotók: Molnár Péter

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában