Helyi közélet

2017.06.13. 18:42

A lélek rejtelmeit sok háttéranyaggal kutatja

Debrecen - Fiatal, első kötetes író is bemutatkozott a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapokon.

Debrecen - Fiatal, első kötetes író is bemutatkozott a 88. Ünnepi Könyvhét és 16. Gyermekkönyvnapokon.

Vajda Emese Lélekbéklyó című kötetét ezer példányban nyomtatta ki kiadója. A 25 éves leány a tanulmányait a Csapókerti Általános Iskolában kezdte, és a Debreceni Egyetem gazdálkodás szakán szerzett diplomát, jelenleg menedzserként dolgozik. Már az is érdekes az olvasó számára, hogy neve rövidítése mellett a Gábriel – a mitológiai arkangyal – nevét használja – írta Halmos Sándor nyugalmazott egyetemi docens, Debrecen Pro Urbe Művelődés díjasa, az MTA Judaisztikai Kutatócsoport tagja, aki a kötet könyvheti bemutatójáról is beszámolt: „ A szerző így vallott: – Minden egy szomorú napon kezdődött, mikor anya jogosan azt mondta, hogy nem kapok több játékot, mert már túl idős vagyok hozzá. Megnyugtatott a tudat: attól, hogy „felnőttem”, magam találhatok ki karaktereket, történeteket, csakúgy, mint egykor játékaimmal, azzal a különbséggel, hogy e történeteket elkezdtem leírni. Rájöttem, hogy ragaszkodom a fantáziavilágomhoz, s írásaimban az lehetek, aki szeretnék”.

– Vajon a lélek tényleg láthatatlan? Hogyan képes egy lélek élő embert irányítani? – e kérdések foglalkoztatják könyvében az írónőt. A mű főhőse a 17 éves Péter, s mellette egy leány alak – Scarlett – akinek lelke minduntalan Péter mellett van, és próbál vele kapcsolatot is kialakítani. Péternek ezt a kapcsolatát barátai is figyelembe veszik, s szurkolnak neki, hogy a lelket béklyóitól szabadítsa meg. A főhős kezdetben élvezi is küldetését, de egy idő után egyre erősebbé, félelmetesebbé válnak a bűnös lelkek. Aki borzongató izgalomra vágyik, az a műben nem csalódik és várja majd a folytatást – ajánlotta Halmos Sándor.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában