Helyi közélet

2017.06.26. 14:32

Fotók: Debrecenben is szeretnék, ha elszállna a drogprobléma

Debrecen - Egész hónapban a drogfogyasztás elleni küzdelemre próbálják felhívni a figyelmet.

Debrecen - Egész hónapban a drogfogyasztás elleni küzdelemre próbálják felhívni a figyelmet.

Flashmobbal egybekötött Mindennapi függőségeink címmel műhelykonferenciát szervezett a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) és a Forrás Lelki Segítők Egyesülete a debreceni Ifjúsági Házban a kábítószer-fogyasztás elleni küzdelem nemzetközi napján, június 26-án. A flashmob keretében a résztvevők színes léggömböket engedtek a magasba, ezzel szimbolizálva azt, hogy szeretnék, ha a drogfogyasztók problémái is elszállnának. Míg a konferencián a résztvevők több szakmai előadást hallgathattak meg a drogról, magukról a fogyasztókról és a segítő szervezetek céljairól, munkájáról.

Fotó: Derencsényi István

A műhelykonferencia megnyitóján részt vett Berényi András, a Forrás Lelki Segítők Egyesületének elnöke mellett Halász D. János, az Ifjúsági Ház ügyvezetője is, aki elmondta, régóta kapcsolatban állnak a KEF-fel és örülnek annak, hogy egy jó ügyet támogathatnak már csak azzal is, hogy helyszínt biztosítanak a szakmai programjaiknak. Hozzátette, az együttműködésük következő állomása a Campus fesztiválon lesz.

HBN-BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában