Helyi közélet

2017.06.27. 17:53

Balesetmegelőzési tábor Hajdúböszörményben

Hajdúböszörmény - 76 kisdiák vakációzás közben balesetmegelőzési ismeretekkel gazdagodik.

Hajdúböszörmény - 76 kisdiák vakációzás közben balesetmegelőzési ismeretekkel gazdagodik.

A Hajdúböszörményi Rendőrkapitányság a „Tegyünk Többet Többen” Egyesülettel karöltve a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottság és az Országos Rendőr-főkapitányság Országos Balesetmegelőzési Bizottság támogatásával – hagyományőrző céllal – második alkalommal rendezi meg a közlekedésbiztonsági témájú gyermektáborát, amelynek ünnepélyes megnyitója 2017. június 27-én volt.

A tábor lebonyolítása két turnusban történik, amelyen 76 általános iskolás gyerek vesz részt.

A napi programok a gyalogos és kerékpáros közlekedési ismeretek bővítését szolgáló oktatásokra épülnek. A gyerekek megismerhetik a közlekedési jelzőtáblákat, a láthatósági mellény viselésének fontosságát és a kerékpár kötelező felszereléseit.

Az iskolások a tartalmas szabadidős programok mellett különböző játékos feladatok segítségével sajátíthatják el a biztonságos közlekedés szabályait, majd a megszerzett ismereteik birtokában tudásukat kipróbálhatják egy kerékpáros ügyességi pályán. A tábor nem titkolt célja, hogy a rendőrök felkeltsék a diákok érdeklődését a helyes közlekedési magatartás iránt, felismertessék a közlekedési ismeretek elsajátításának fontosságát, amely elősegítené a fiatalok közlekedési kultúrájának kialakítását és annak alkalmazását.

A közlekedésbiztonsági tábor második turnusa 2017. július 3-án kezdődik Hajdúböszörményben.

- police.hu -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában