Helyi közélet

2017.06.27. 09:52

A féltékenység lángjai pusztítottak Mikepércsen

Debrecen, Mikepércs - Ha megölni nem is akarta a férfit, azért háromszor odabökött.

Debrecen, Mikepércs - Ha megölni nem is akarta a férfit, azért háromszor odabökött.

Jogerősen 8 év 6 hónap fegyházbüntetéssel sújtotta a másodfokon eljáró Debreceni Ítélőtábla kedden azt a mikepércsi nőt, aki 2015 májusában késsel esett neki élettársának egy dűlőúton, pár nappal később pedig előbb baltával fenyegette, majd addig tüzeskedett, hogy leégett a bérelt házuk tetőzete.

B. Anna és élettársa – tájékoztatott Fórizs Ildikó sajtóreferens – rendszeresen italozott, a nő gyakran féltékenykedett, olyankor sokszor bántalmazásig fajuló veszekedéseik voltak. A bíróság megállapította tényállás szerint a páros bő két évvel ezelőtt akkor is kapatosan, veszekedve ballagott a dűlőúton, amikor az asszony – ismételten szerelemféltésből – a földre lökte és bántalmazta a férfit, majd konyhakéssel legalább háromszor megszúrta a mellkasán, a jobb kezén és a lábszárán. A történtek miatt egy közelben lakó riasztotta a rendőrséget és a mentőket, akik a vérző sérültet kórházba szállították. A nőt nem messze elfogták el, de túl hosszan nem tartották fogva, pár nappal később ugyanis ismét állt a bál. Akkor B. Anna egy baltával úgy megfenyegette a férfit (ha megcsalja, megöli), hogy az inkább maga mögött hagyta az otthonukat. A nő akkor tüzet gyújtott a teraszon, a lángok azonban átterjedtek a tetőre.

Többszörös visszaeső

A táblabíróság a másodfokú felülbírálat során – az ügyész téves minősítés miatt, súlyosítás érdekében fellebbezte meg az elsőfokú törvényszéki ítéletet – szakértő meghallgatásával tisztázta a vádlott javára írható körülményeket, megállapítva: bár a vádlott többször szúrt a sértett felé, azonban csak egy, a mellkast ért, de csak jelentéktelen sérülés igazolható megalapozottan. B. Anna többszörös visszaeső, ezért az ítélőtábla nem látott lehetőséget az enyhítésre, és helybenhagyta a törvényszék által kiszabott nyolc és fél évet.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában