Helyi közélet

2017.05.13. 14:37

Önjelölt jósok

<em>Soha annyi jós, sorselemző, karmakutató, rontáslevévő, botcsinálta életvezetési tanácsadó nem volt még kishazánkban, mint az utóbbi időben. Szinte a földből nőnek ki, és gombamód szaporodnak az okosabbnál okosabb, látóbbnál látóbb elemzők, akik megmondják, hogy hogyan élj, vagy hogyan ne, mit kell azonnal és feltétlenül cselekedned ahhoz, hogy boldog légy, megtaláld a párod, a legjobban fizető munkahely a tiéd legyen, és amúgy is: rengeteg pénzhez juss – mindehhez azonban természetesen először az ő markukba kell leperkálnod nem is kis összeget.</em> Kenyeres Ilona írása.

Soha annyi jós, sorselemző, karmakutató, rontáslevévő, botcsinálta életvezetési tanácsadó nem volt még kishazánkban, mint az utóbbi időben. Szinte a földből nőnek ki, és gombamód szaporodnak az okosabbnál okosabb, látóbbnál látóbb elemzők, akik megmondják, hogy hogyan élj, vagy hogyan ne, mit kell azonnal és feltétlenül cselekedned ahhoz, hogy boldog légy, megtaláld a párod, a legjobban fizető munkahely a tiéd legyen, és amúgy is: rengeteg pénzhez juss – mindehhez azonban természetesen először az ő markukba kell leperkálnod nem is kis összeget. Kenyeres Ilona írása.

Mert ugye a tudást meg kell fizetni! A tudást valóban… Némely, erre specializálódott tv-csatornából úgy árad feléd az energia (meg az elképesztőbbnél elképesztőbb hülyeség), hogy nem győzöd kapkodni a fejedet! Küldik neked az erőt a jobb lábadba, a bal füledbe, a vesédbe, meg ahová csak akarod, ha meg gazdagságra vágysz, cetlikre írják a nevedet, amit látványosan beletesznek egy varázsgömbbe, és attól kezdve neked már semmi dolgod nincs, a válladról az összes terhet – meg jó sok pénzt a mobilodról – levesznek ezek a jóságos, és csakis neked jót akaró, gyógyító emberek. E drága segítők haladnak ám a korral, olvasnak újságot, néznek televíziót, hiszen most már a devizahiteleseknek is tudnak segíteni! Íme az egyik „szakember”szövege: „Ha esetleg bankok loptak el öntől pénzt, vagy szerencsejátékon veszített, hívjon, mert én most segítek önnek, most végre eljött az idő, hogy megváltozzon az élete! A pénz visszajön önnek, én most pénzfordítást végzek!” Hát, mit is mondjak… Ne legyünk azért igazságtalanok, és ne ítéljük el egyértelműen ezeket a jó embereket – akik közül még egy nőnek öltözött férfi is „praktizált” egy darabig –, vagy azokat a csatornákat, amelyek nyilvánosságot biztosítanak számukra, hiszen minden „üzlethez” minimum két ember szükségeltetik. Azaz, míg az egyik oldalon ők osztják az észt, meg az energiát, és várják a lúzerek jelentkezését, addig sajnos a másik oldalon is vannak jelentkezők szép számmal, azaz a régi mondás szerint „amíg lósz… van, veréb is lesz”. Manapság pedig mindkét összetevő szép számban fellelhető…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában