Helyi közélet

2017.05.30. 18:10

„Műfaj-túladagolással” a függőség ellen Debrecenben

Debrecen - „<em>Nem kell tennem semmit ahhoz, hogy csúcsra jussak elég, ha magamat adom, és majd felfedeznek, és majd agyon fizetnek és majd, és majd…</em>” ezt a fiatalok felé több csatornán közvetített életérzést képezi le a Taurin Trauma című bűnmegelőzési musical, amelyet szerdán 16 és 20 óra kezdettel játszanak a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatának tagjai a Lovardában.

Debrecen - „Nem kell tennem semmit ahhoz, hogy csúcsra jussak elég, ha magamat adom, és majd felfedeznek, és majd agyon fizetnek és majd, és majd…” ezt a fiatalok felé több csatornán közvetített életérzést képezi le a Taurin Trauma című bűnmegelőzési musical, amelyet szerdán 16 és 20 óra kezdettel játszanak a nyíregyházi Móricz Zsigmond Színház társulatának tagjai a Lovardában.

Az Olt Tamás írta és rendezte mű tükrébe nézve kiderül: a valódi világban gyakorta végződik kudarccal, akár tragédiával ez a felfogás.

A darabban a 14-24 év közötti célközönség láthatja a világ dolgainak színét és fonákját, különböző élethelyzetben lévő kortársak játékán keresztül, számukra a leginkább fogyasztható hangnemben, humorral, zenével, tánccal színesítve. A vibráló, számos műfaj sajátos keveredésével létrejött előadás a nehézségek bemutatásán túl mégis azt közvetíti a fiatalok felé, hogy mindig, minden helyzetben lehet a jó utat választani, csak meg kell találni azokat az erőforrásokat – családot, barátokat – akik ennek elérésében támogatást nyújthatnak.

A musicalt, mely három önálló történeten át mutatja be az alkohol, a teljesítményfokozók és a kábítószerek okozta problémákat, látványos díszletek, átütő színészi játék jellemzi – írják a mű ajánlójában.

A színmű a Belügyminisztérium Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács Titkársága a „Dal a Tiéd!” című projektje keretén belül készült el; 2015-ös bemutatása óta ötezren látták. A Taurin Traumát a pályáját egykor Nyíregyházán kezdő, a debreceni Csokonai Színházban folytató, ma pedig a Nemzeti Színházban alkotó Olt Tamás írta és rendezte.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában