Helyi közélet

2017.05.22. 13:04

Kortalanul

<em>Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre – derül ki egy legutóbbi, vasárnap ismertetett piaci felmérésből. (A nyugdíjasok munkavállalását az állam is segítené különböző kedvezményekkel és közérdekű nyugdíjas-szövetkezetek létrehozása is tervben van.) A hír hallatán valószínűleg nem csak nekem, de sokaknak beugrik az a panasz, ami nagyjából a rendszerváltással egyidős: hogy 55, de tán már 50 év fölött sehova se kell az ember…</em> Szőke Tímea jegyzete.

Minden ágazatban szükség lenne a nyugdíjas munkaerőre – derül ki egy legutóbbi, vasárnap ismertetett piaci felmérésből. (A nyugdíjasok munkavállalását az állam is segítené különböző kedvezményekkel és közérdekű nyugdíjas-szövetkezetek létrehozása is tervben van.) A hír hallatán valószínűleg nem csak nekem, de sokaknak beugrik az a panasz, ami nagyjából a rendszerváltással egyidős: hogy 55, de tán már 50 év fölött sehova se kell az ember… Szőke Tímea jegyzete.

Nem is nézik a munkaadók, mit tud, milyen tapasztalata van az állásra jelentkezőnek, ahogy bemondja a korát, köszönik, majd értesítik… A szükség azonban nagy úr, és bízom benne, hogy az utóbbi időben ha nem is rózsás, de valamivel jobb a helyzet. Mert lehet az ideális munkaerő 25 éves, három nyelvvizsgával és hatalmas szakmai rutinnal (hogy utóbbit hol szerezte, az az ő dolga) – míg van miből válogatni. Aztán ahogy az ideális jelöltek demográfiailag fogynak és még az a kevés is külföldön próbálkozik, valószínűleg a cégek is alább adják. Még a végén kiderül, hogy X év fölött is alkalmas az ember munkára, ha lehetőséghez jut. Kár azokért, akik az elmúlt közel három évtizedben bizonyítani akarták ezt, de csak elutasítással találkoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában