Helyi közélet

2017.04.12. 13:13

Zöld kommandó járja a cívisváros utcáit

Debrecen - Közmunkások tüntetik el a Nyugati Ipari Parkban található nagy hulladékkupacot.

Debrecen - Közmunkások tüntetik el a Nyugati Ipari Parkban található nagy hulladékkupacot.

Hamarosan elszállítják azt a nagy szemétkupacot, amely a Balmazújvárosi úti Nyugati Ipari Park szervizútja mellett található – ígérte a polgármesteri hivatal egy szerkesztőségünknek címzett levélre reagálva. Olvasónk beszámolója alapján ugyanis megtudtuk, hogy tavalyelőtt közmunkások kitakarították a szóban forgó erdős-bokros területet, azóta azonban újra megjelent, és egyre csak növekszik az ottani szemétdomb, mely mellett helyi autóbuszok is elhaladnak.

Razziák városszerte

Kiderült, hogy a polgármesteri hivatal úgynevezett zöldterületi ellenőröket foglalkoztat, akik lakossági bejelentésekre és tervüknek megfelelően folyamatosan járják a város utcáit. Az észlelt illegális hulladékokról fényképfelvételeket is készítenek. A szóban forgó területen a területileg illetékes zöldterületi ellenőr február 26-án végzett köztisztasági ellenőrzést, mely alapján a város illetékese már másnap megrendelte a hulladék elszállítását a Dehusz Nonprofit Kft-től.

Összegyűlt a munka

A közmunkaprogram viszont csak március 16-án indult, így a korábban megrendelt munkálatok átmenetileg feltorlódtak. Ennek ellenére a Nyugati Ipari Parkban is igyekeznek minél hamarabb rendet tenni. A területet ezután is figyelni fogják, és szükség esetén intézkednek az újabb takarításról – közölte a debreceni polgármesteri hivatal.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában