Helyi közélet

2017.04.12. 17:36

Videó: Mérges kígyó, ónkatona, passzív ház és drón a Kossuthban

Debrecen - Rendhagyó programok, előadások és feladatok várták a diákokat a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájában szervezett Kossuth-napokon.

Debrecen - Rendhagyó programok, előadások és feladatok várták a diákokat a Debreceni Egyetem gyakorlóiskolájában szervezett Kossuth-napokon.

Kossuth Lajos születésnapjához kapcsolódóan ebben a tanévben is koszorúzással emlékeztek meg a diákok és tanáraik névadójukról a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolájában. Az őszi rendezvényhez az elmúlt években rendszerint egy egyhetes programsorozat is kapcsolódott, amit ezúttal rendhagyó módon tavasszal szerveztek meg a Csengő utcán.

- Szerettünk volna a tanév második felére is érdekes és tartalmas programot kínálni a tanulóinknak, egy nagydolgozatoktól és feleltetésektől mentes hetet a tavaszi szünet előtt, amikor a diákok általában már nagyon várják a szünidőt – mondta Kiss Gabriella intézményvezető-helyettes.

Az április 6-án kezdődött Kossuth-napokon hallhattak előadást a fiatalok többek között a ritka mérges kígyók természetvédelmi biológiájáról, az állambiztonsági iratok társadalomtörténeti kutatásairól, Bordeaux-ról és környékéről, a századforduló magyar futballjáról, valamint a karrierépítés lehetőségeiről.

A Műszaki Kar jóvoltából a diákok kipróbálhattak egy elektromikroszkópot, önthettek ónkatonát, beülhettek egy alternatív meghajtású kocsiba, röptethettek drónt és meglátogathattak egy passzív házat. Aki kedvet és bátorságot érzett hozzá, egy felsőfokú próbanyelvvizsgán tesztelhette nyelvtudását. Az agytorna közben sportversenyek várták a mozgásra vágyó diákokat a labdarúgó, a röplabda és a kosárlabdapályán. A programsorozat szerdán önkormányzati nappal zárul.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában