Helyi közélet

2017.04.03. 10:51

Sok a víztározó, ezért nem veszélyes a folyó

Berettyóújfalu - A romániai víztározó miatt a Berettyó magyar szakaszán már nem kell árvíztől tartani.

Berettyóújfalu - A romániai víztározó miatt a Berettyó magyar szakaszán már nem kell árvíztől tartani.

Az ár- és a belvízvédelem állami feladat, a városnak ezzel nincs semmilyen feladata. Az ezzel kapcsolatos kérdésekkel a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság foglalkozik.

– Berettyóújfalut szerencsére soha nem veszélyeztette komolyabb árvíz. A folyónak itt egy egyenesebb szakasza van, széles és mély folyómederrel. Náluk a hetvenes évek óta nem volt komoly árvízveszély. Ebben nagy segítség, hogy Romániában, Berettyószéplakon építettek egy tározót, így tudják szabályozni a vizet, ha veszély van. Eddig még soha nem száradt ki a folyó, így bízunk benne, hogy az elkövetkezendő pár ezer évben is megmarad az utódainknak – tájékoztatta lapunkat Muraközi István polgármester.

Közösségi térnek használnák

A polgármester úgy véli, a város feladata, hogy élővé tegyék a folyópartot. Elmondta, sokan járnak oda futni, kerékpározni, kutyát sétáltatni, így szeretnék, ha nemcsak az árvízvédelmet szolgálná, hanem egyben egy kirándulóhely is lenne. Ennek érdekében pedig mindent megtesznek, hogy minél több programot odavigyenek.

HBN–BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában