Helyi közélet

2017.04.13. 13:23

Ki számít ma vagyonos embernek?

Debrecen - Akad olyan is, aki már félmilliótól gazdagnak érzi magát, és van, aki semennyivel sem elégszik meg.

Debrecen - Akad olyan is, aki már félmilliótól gazdagnak érzi magát, és van, aki semennyivel sem elégszik meg.

– Ez szerintem nagyon személyfüggő. Ugyanis pénzben és eszmei értékben is mérhetjük valakinek a gazdagságát. Lehet, hogy akiről azt gondoljuk, hogy gazdag, ő nem érzi magát annak, mert még többet szeretne. De a népszerűség is hozzátartozhat ehhez – vélekedett Tóth Olívia.

Tóth Olívia

– Akinek van pénze, az úgyis többet akar, a materiális dolgok többet számítanak, de ettől még nem hiszem, hogy belül gazdagnak érzi magát. Nem hiszem, hogy ezt csak pénzben kellene mérni. Én például félmillióval már boldog lennék, de másnak ezer forint is sokat jelent – fejtette ki Erőd Kitti.

Erőd Kitti

Pálfalvi Katalin szerint mindenki mást él meg gazdagságként, van, aki jóval kevesebb vagyonnal is meg van elégedve, míg másnak semmi sem elég. Úgy véli, a mai generációnak sokkal több dolog kell ahhoz, hogy gazdagnak érezze magát.

Pálfalvi Katalin

– Szerintem relatív, ki számít vagyonosnak. Mindenki szerint mást jelent a vagyonosság. Van, aki ezt pénzben méri, van, aki tárgyakban, míg másoknak a lelki gazdagság a fontos – hangsúlyozta Ádám Benedek.

Ádám Benedek

– A gazdagság számomra nem pénzben mérhető. Szerintem a család, a hit és a lelki egyensúly fontosabb. Ilyen szempontból egy szegény ember is lehet vagyonos, csak éppen nem amiatt, hogy mennyire van tele a bankszámlája – válaszolta Kapin Jakab.

Kapin Jakab

Szurkos Sára szerint manapság már az is vagyonosnak mondhatja magát, akinek van munkahelye. Továbbá szerinte is a lelki gazdagság kellene, a mérce legyen.

Szurkos Sára

HBN-BR

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában