Helyi közélet

2017.03.27. 19:40

Videó: Színház az egész világ

Debrecen - William Shakespeare szavait mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a színházi világnap alkalmából egy délutánra színpaddá változott a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára is.

Debrecen - William Shakespeare szavait mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy a színházi világnap alkalmából egy délutánra színpaddá változott a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtára is.

A Nagyolvasóban és a könyvtár különböző termeiben a Debreceni Egyetemi Színház (DESZínház) társulata tartott rögtönzött előadás-sorozatot a március 27-én.

A színházi világnap célja, hogy felhívja a figyelmet a színházművészet – és tágabb értelemben a kultúra – fontosságára, tisztelegjen a színészek, a színházi dolgozók előtt, kérje a közönség szeretetét és támogatását.

- Az egyetemi könyvtár egyben nemzeti könyvtár is, ami azt is jelenti, hogy fontosnak tartjuk a kultúra népszerűsítését, ápolását. Ennek egyik módja volt a mai rögtönzött előadás is, ami érzelmeket váltott ki az alkalmi nézőközönségből, akár újszerűsége, akár meghökkentő volta miatt – mondta az unideb.hu portálnak Petró Leonárd, a DEENK Főigazgatói Hivatal munkatársa.

- Ünnepeltük a műfajt a játszó és néző közötti kapcsolat megteremtésével, amelyhez Shakespeare, Brecht, Katona József és a debreceni kötődésű Áfra János sorai teremtettek lehetőséget, de természetesen fontos szerepet kapott a meglepetés ereje is – fogalmazott Somogyi Tibor, a DESZínház társulatának tagja.

- Számunkra öröm a színjátszás, és boldogság ezt megosztani másokkal, jelen esetben egyetemi hallgatókkal, akik még az a korosztály, akik a legnyitottabbak erre a világra – hangsúlyozta Marczin István Bence.

A színjátszók legközelebb a költészet napja alkalmából tartanak előadást kortárs debreceni költők műveiből, a DEENK-ben pedig folytatódik a „Lélekmelengető” könyvtári muzsika, március 28-án délután 5 órától – többek között – Mozart és Brahms műveit lehet élvezni egy-egy csésze tea mellett.

- Debreceni Egyetem -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában