Helyi közélet

2017.03.16. 07:25

Videó: A belügyminiszterre utazott egy debreceni férfi, még egy ügyvédet is megfenyegetett

Budapest, Debrecen - Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Budapest, Debrecen - Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak és vesztegetés megalapozott gyanúja miatt indítottak nyomozást.

Megfenyegette és több millió forintot ajánlott fogolyszökésért egy ügyvédnek az a debreceni férfi, akit kedden fogtak el a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a fővárosban. Az ügy gyanúsítottja a titkosszolgálati és politikai körökben egyaránt otthonosan mozgó J. Róbert. Az 58 éves férfi a gyanú szerint megpróbált egy ügyvédet arra bírni, hogy a házi őrizetben lévő védencét szökésre beszélje rá, majd Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat szállítson külföldre. A jogász a kérést visszautasította, J. azonban nem állt le, megfenyegette. Miután az ügyvéd ennek hatására sem tett ígéretet ügyfele befolyásolására, a debreceni férfi több millió forintot ajánlott fel az ügyvédnek – írta a rendőrség.

A J.-nél tartott házkutatások során számítógépeket, merevlemezeket, CD-ket és a bűncselekményekkel összefüggésbe hozható feljegyzéseket foglaltak le. A gyanúsított a nyomozók előtt az ügyvéddel történt találkozó tényét nem tagadta, a bűncselekmények elkövetését azonban igen. Pénteken döntenek az előzetes letartóztatásáról.

Nehézfiút szöktetett volna

A Napló úgy tudja, a bűncselekmény idén történt, forrásaink szerint J. kreált, hamis iratokat akart külföldre küldeni. A szintén megbízható rendőri forrásokkal rendelkező Pestisracok.hu pedig azt írta, az iratok futára az éjszakai élet nehézfiúja, egy ügetőhajtó elleni merényletkísérlet vádlottja, T. György lett volna. A kormányközeli portál információi szerint a hatóságok nem gondolják, hogy a lépés J. magánakciója lenne, ezért vizsgálják, hogy kik azok az egykori magyar titkosszolgák, vagy külföldi szolgálatok, akiknek az akció érdekükben állhatott.

J. Róbertet érintően más eljárás is zajlik. Több volt titkosszolgával együtt áll bíróság előtt, miután a vád szerint ők még a Gyurcsány-kormány idején segítettek J. büntetőügyeit elsikálni.

HBN


Pintér Sándor belügyminiszterrel kapcsolatos dokumentumokat akart külföldre juttatni egy férfi, aki ennek érdekében megfenyegetett, majd megpróbált megvesztegetni egy ügyvédet - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság csütörtökön a honlapján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában