Helyi közélet

2017.03.06. 11:31

Száz szobás szálloda helyett lakások épülhetnek Debrecen belvárosában

Debrecen - Folytatnák a félbehagyott építkezést a belváros egyik legfrekventáltabb telkén.

Debrecen - Folytatnák a félbehagyott építkezést a belváros egyik legfrekventáltabb telkén.Amennyiben megérkezik a jogerős építési engedély – remélhetőleg még márciusban –, folytatjuk az építkezést a Széchenyi utca és az Arany János utca között, az Antall József utcán – közölte lapunk kérdésére a 2011-ben megkezdett, majd abbahagyott beruházásával kapcsolatban a terület tulajdonosa Gulyás János, közismert tüzépes vállalkozó. Az eredeti terv szerint a nyugati kiskörút és a Mácsai Sándor utca közzé eső ingatlanon négy csillagos, 100 szobás szállodát, illetve hétezer négyzetméteres irodaházat húztak volna fel. Az út kialakításakor az épületnek azonban csak a majdan garázsként funkcionáló pinceszintje készült el, mely mintegy hat méteren benyúlik az új út alá.

Pusztulásnak indult

Akkor Gulyás János lapunknak azt nyilatkozta, hogy a folytatáshoz nem kedvező a gazdasági környezet, ezért a meglévő épületrészt inkább lezárják, és néhány év múlva majd befejezik. A vasbeton födém nyitott részeit és az ég felé meredező betonacélokat hat éve farost lapokkal fedték be, melyek többsége mostanra elrohadt, a vasak rozsdásodnak. Az odahordott téglacsomókról, kőlapokról a nap és a fagy „leégette” a burkoló fóliát.

Nem akarják a szomszédok

Gulyás János most elmondta: az elmúlt években megváltozott a koncepció. Nem szálloda lesz a telken, hanem elsősorban lakások és néhány iroda. Összesen 86 lakás készülne. A várhatóan jövőre befejeződő beruházás során olyan többszintes épület készülne, melynek magassága megegyezne például az ítélőtáblával, illetve a Széchenyi és a Simonffy utca között elhelyezkedő irodaházzal. Az építkezés megkezdését azonban hátráltatja, hogy a telekszomszédok egy része megtámadta az építési engedély kiadását – tudtuk meg Gulyás Jánostól.

HBN–OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában