Helyi közélet

2017.03.20. 18:51

Másfél hónap múlva időközi választás, hétfőn három párt is bemutatta a jelöltjét

Debrecen - Türk László a Fidesz-KDNP, Orosz Tamás az Együtt, Keresztesy Gergő pedig a Jobbik színeiben indul.

Debrecen - Türk László a Fidesz-KDNP, Orosz Tamás az Együtt, Keresztesy Gergő pedig a Jobbik színeiben indul.

Három párt is bemutatta jelöltjét hétfőn a május 7-ére kiírt időközi önkormányzati választásra. Mint ismert, január 14-én elhunyt Danku Attila, a hatos számú választókerület önkormányzati képviselője. Emiatt időközi választásokat kellett kiírni, amelynek a kampányidőszaka múlt szombaton kezdődött.

Danku Attila útját járná

A Fidesz-KDNP önkormányzati jelöltjét Pósa László országgyűlési képviselő mutatta be a sajtó munkatársainak, aki Türk Lászlót komoly, felelősségteljes embernek írta le, és akitől nem idegen a vezetői feladatok ellátása sem.

Bemutatta képviselő-jelöltjét, Türk Lászlót a Fidesz-KDNP | Fotó: Derencsényi István

A civilben az Epreskerti Általános Iskola intézményvezető-helyetteseként dolgozó Türk László bemutatkozó beszédében kiemelte, a Danku Attila által megkezdett utat szeretné folytatni.

– Közösségben élünk. A család az iskola, a munkahely, a városrész ahol élünk meghatározó számunkra. Fontosnak tartom, hogy részt vállaljak abból a tevékenységből, ami előreviszi a közös életünket, továbbá, segítsek másoknak. Amennyiben megkapom a bizalmát, én ezért a városrészért szeretnék dolgozni az elkövetkezendő években. Járva a körzet utcáit, és ismerkedve az emberekkel. Úgy gondolom, olyan képviselőre van szükségük, aki megérti a problémáikat, aki elérhető, és akihez bizalommal fordulhatnak az emberek. Danku Attila ilyen volt, és én szeretném az általa megkezdett feladatokat folytatni, és befejezni.

Helyben döntsenek

Orosz Tamás nyugalmazott egyetemi tanár lett az Együtt jelöltje a debreceni időközi önkormányzati választáson.

Sajtótájékoztatón mutatták be Orosz Tamást (b3), aki az időközi önkormányzati képviselőválasztáson az Együtt jelöltjeként indul | Fotó: Matey István

A párt megpróbált olyan személyt kiválasztani, akit a városban munkássága révén már ismernek. Orosz Tamás a rendszerváltás után aktívan foglalkozott a közéleti és közpolitikai kérdésekkel, de most a nyugdíjas évei alatt is érdeklődik az önkormányzati dolgok iránt. Kiemelkedően fontosnak tartja az oktatást, a kultúrát és a környezetvédelmet. Úgy véli, hogy egy ilyen nagyvárosban helyi politikát kell megvalósítani, nem a központosításon kellene a hangsúlynak lenni. Helyben hozzák meg a döntéseket a szociális kérdésekben, az oktatásban és az egészségügyi ellátásban is. Orosz Tamás arra törekszik majd, hogy a kertségi részek között összhang legyen, támogassa a helyi közösségeket, és megoldja a kertségek problémáit is.

Közösen a választókkal

A Jobbik a programját az ott lakókkal történő személyes konzultáció után alakítja majd ki – többek között erről is beszélt Keresztesy Gergő, a Jobbik jelöltje hétfő délután, a Régi Városháza előtt megtartott sajtótájékoztatóján.

Keresztesy Gergő, a Jobbik jelöltje jelentette be, hogy a párt megkezdi az aláírásgyűjtést az időközi választási kampányban | Fotó: Matey István

– Szeretnénk elkerülni azt a helyzetet, hogy a választók csak a plakátokról és szórólapokról ismerjenek meg. Nem konkrét kidolgozott programmal indulunk a választáson, hanem azt szeretnénk , hogy alakossággal közösen dolgozhatnánk ki azokat a témaköröket, amelyek problémákat jelentenek a körzetben. Legyen az tömegközlekedés, közvilágítás, az úthálózat, vagy éppen a közbiztonság. A Jobbik a körzet összes háztartást felkeresi, és minden választóval személyesen fog találkozni, és együtt megírni azt a programot, amelyet a megválasztásom után képviselni fogok a közgyűlésben. A kampány ideje alatt nem fogunk belemenni semmi politikai sárdobálásba, de természetesen a konstruktív, érdemi vitára nyitottak leszünk bármikor.

HBN–MSZ,BR


A hatos számú választókerületben Danku Attila képviselő halála miatt kell korábban szavazni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában