Helyi közélet

2017.03.30. 11:33

"A fiatalokat nem csábítja haza az alacsony fizetés"

Debrecen - Amíg nincs meg a biztos anyagi háttér, addig nem térnek haza a külföldön dolgozó magyarok, véli több fiatal, őket kérdeztük Debrecen főterén. 

Debrecen - Amíg nincs meg a biztos anyagi háttér, addig nem térnek haza a külföldön dolgozó magyarok, véli több fiatal, őket kérdeztük Debrecen főterén. 

– Akkor térhetnek haza, ha az ott megkeresett pénzből itthon egy komfortos környezetet tudnak kialakítani maguknak. Esetleg akkor, ha itthon nagy karriert tud valaki befutni vagy családot alapítani – válaszolta Nagy Dániel.

Nagy Dániel

– Külföldön jobb anyagi helyzetük lehet a kint dolgozó magyaroknak, többet kereshetnek, így csak akkor jönnek vissza, ha a családjukkal akarnak lenni, a munka miatt biztos nem – fejtette ki Balázs Gergely.

Balázs Gergely

Kovács Dániel úgy véli, hogy azok a magyarok jöhetnek vissza, akik már megteremtették maguknak a biztos anyagi hátteret, vagy kint egy olyan céget alapítottak, amit itthonról is működtethetnek.

Kovács Dániel

– Külföldön több lehetőség van érvényesülni a munkahelyen, jobbak az anyagi körülmények, jobban megbecsülik az emberek munkáját. Nálam csak a család játszana szerepet ebben – mondta Baki Szmaler Noémi.

Baki Szmaler Noémi

– Szerintem csak a családjuk miatt térnének vissza, azért biztos nem jönnének, hogy kevesebbet keressenek rosszabb körülmények között – jelentette ki Szilágyi Fruzsina.

Szilágyi Fruzsina

Sipos Henrietta szerint csak nyugdíjas korukra térnének vissza, mikor már van egy biztos anyagi hátterük, a fiatalokat nem csábítja haza az itteni alacsony fizetés.

Sipos Henrietta

HBN | Fotók: Molnár Péter


A magyar fiatalok közül kétszer annyian tervezik idehaza a jövőt, mint valahol külföldön.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában