Helyi közélet

2017.02.06. 15:40

Még nem tudni, mi okozta a tömeges nádudvari megbetegedést

Nádudvar - A városban <a href="/sok-nadudvarinal-jelentkeztek-kellemetlen-tunetek/3363999" target="_blank">sokan megbetegedtek</a> a múlt hét második felében. A hányással, hasmenéssel járó betegség péntekre csúcsosodott ki, amikor az iskolában voltak olyan osztályok, ahol a tanulólétszámnak csak mintegy fele volt csak jelen.

Nádudvar - A városban sokan megbetegedtek a múlt hét második felében. A hányással, hasmenéssel járó betegség péntekre csúcsosodott ki, amikor az iskolában voltak olyan osztályok, ahol a tanulólétszámnak csak mintegy fele volt csak jelen.

A betegséggel kapcsolatban Beke Imre polgármester a közösségi oldalán tett közzé néhány információt. Abban az szerepel, hogy a közintézményben még pénteken a szokásos takarításon felüli teljes körű fertőtlenítést végeztek, a konyhán használt élelmiszerekből ételmintát küldtek bevizsgálásra a szakhatóságnak, a megbetegedett gyerekektől és felnőttektől székletmintát gyűjtöttek, amit még szombaton elszállítottak bevizsgálásra.

Az ÁNTSZ a helyszínen is tartott vizsgálatot, az eredményekről később kapnak tájékoztatást. Hozzátette még, hogy a tél végére nagyobb eséllyel gyengül le az emberi szervezet, mint jó időben, s ezáltal bárki könnyebben fertőződik meg a különféle kórokozókkal.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában