Helyi közélet

2017.02.09. 08:44

Havazás után köpönyeg

Debrecen - Állítják, elvégezték a dolgukat – csak az időzítés kérdéses.

Debrecen - Állítják, elvégezték a dolgukat – csak az időzítés kérdéses.

Ismét megtréfálta az illetékeseket az idén talán a legvastagabb takarót a városra borító havazás. A polgármesteri hivataltól, illetve az AKSD Kft.-től kapott válasz szerint ugyan mind a megrendelő (önkormányzat), mind a szolgáltató feladata magaslatán állt. Ettől azonban még a szerda reggeli csúcsforgalomban nagyrészt letakarítatlan, több centiméteres hóval borított utakon kellett közlekedni az egyébként elsőként megtisztítandó utakon is.

A hóeltakarítás és síktalanítás menetéről bárki tájékozódhat az AKSD honlapjáról, azt pedig már számtalanszor közöltük, elsőséget élvez az „A” terület, a tömegközlekedési járművek útvonala, amit a „B”, azaz a fő gyűjtőutak követnek. A feladatot pedig a polgármesteri hivatal rendeli meg. Ebben az esetben – ahogy a honlapon is olvasható – az első megrendelés a hóeltolásra (a síkosságmentesítést só és homok keverékével már kedden este fél hétkor megrendelték az A és B területre) szerda hajnal 4 óra 10 perckor érkezett, de csak a kiemelt A övezetre. Ekkor a jelentés szerint még csak 1–5 centiméter vastagságú volt a hó, amit 6 centimétertől takarítanak hótolóval. Erre az igény 6 óra 45 perckor érkezett meg, azaz már kezdődött a csúcsforgalom, így persze legtöbb helyen havas utakon. Ráadásul az AKSD rögzítette: „A munkavégzést az előző megrendelésünk teljesítését követően kezdjük el.” Azaz, ha a kiemelt területen tevékenykedő 4 munkagép esetleg nem végzett időben, akkor háromnegyed hétkor sem indulhatott el a többi területre a beígért hét. Akárhogyan is, de a hótolás az A jelű utak többségében sem történt meg időben. Sovány vigasz a hivataltól: „A szerda délelőtti órákban a tömegközlekedési és gyűjtőutak, megállóhelyek, gyalogátkelőhelyek, önkormányzati kezelésben lévő járdák, térburkolattal ellátott területek síkosságmentesítése megtörtént.” Korábban jobb lett volna.

HBN–ÉP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában