Helyi közélet

2017.01.18. 09:23

Időközi választás lesz Danku Attila halála miatt

Debrecen - Danku Attila a Homokkert, Nagycsere és más kertségi részek képviselője volt.

Debrecen - Danku Attila a Homokkert, Nagycsere és más kertségi részek képviselője volt.

Időközi választást kell tartani a 6-os számú egyéni választókerületben Danku Attila képviselő szombati halála miatt. Erre azért van szükség, mert a Fidesz-KDNP-s városatya a körzetét megnyerve jutott mandátumhoz, és nem listán.

A választás időpontját a helyi választási bizottság fogja kitűzni. A napot a mandátum megüresedésétől számított 120 napon belülre kell kijelölni a választási törvény értelmében. Ennek alapján a tavaszi hónapokban tarthatják meg a választást. Mint azt dr. Szekeres Antal, a város jegyzője, a helyi választási iroda vezetője érdeklődésünkre közölte, a választási bizottság ülésének időpontja még nem ismert, ennek megfelelően a választásnak sincs még meg az időpontja.

Akiket érint

Az időközi választás a 6-es választókerületben élőket érinti. Ide többek között Nagycsere és külterületei, illetve a Bayk András-kert Külső Létai úttól északra eső része, a Vámospércsi és Diószegi út páratlan oldala, a Vágóhíd utca és a Homokkert kisebb-nagyobb utcái tartoznak. Ahogy az a választások alkalmával lenni szokott, értesítőt küldenek az érintett lakosoknak.

Mint arról a Naplóban és a Hajdú Online-on beszámoltunk, Danku Attila 61 éves volt, 1997 óta vezette igazgatóként a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskolát. 1998 és 2010 között a Józsai Településrészi Önkormányzat külső bizottsági tagja, 2010-től 2014-ig Debrecen önkormányzata Oktatási Bizottságának külső tagja volt.

2014-ben választották meg a debreceni 6. számú választókerület egyéni képviselőjévé. Ez a körzet egyike volt azoknak, amelyben akkor új jelöltet állított a Fidesz. Annak ellenére húzta be nagyon magabiztosan (a szavazatok 57,74 százalékával) a körzetet, hogy igazgatói munkája révén Józsához sok szállal kötődik (a Jobbik jelöltje lett a második 17,9 százalékkal).

Saját halottnak tekintik

Megválasztása után a körzetében több alkalommal vett részt 95, illetve 100 esztendős lakosok köszöntésén. Erre az időszakra esik a Szabó Kálmán utca felújítása, illetve több járdaépítés és –javítás is történt. Ősszel a lombgyűjtő zsákok kiosztásában is részt vett a Homokkerti Közösségi Házban, december közepén pedig Szabó Gyula képviselőtársával közösen tartott tájékoztatót a szociális tüzelő kiosztásáról. Danku Attila váratlanul hunyt el, a város önkormányzata saját halottjának tekinti.

HBN–SZZSL


Debrecen - Nagyon szomorú közleményt kaptunk a debreceni városházáról, amelyben tudatják, Danku Attila, a Fidesz-KDNP debreceni önkormányzati képviselője, a Debreceni Lorántffy Zsuzsanna Általános Iskola intézményvezetője életének 61. esztendejében január 14-én váratlanul elhunyt.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában