Helyi közélet

2017.01.27. 17:06

Mindenkinek joga van a közművelődésre

Hajdúböszörmény - A közművelődési dolgozók életpálya modellje, a kulturális törvény tervezett változásai volt napirenden.

Hajdúböszörmény - A közművelődési dolgozók életpálya modellje, a kulturális törvény tervezett változásai volt napirenden.

Ezekről a témákról tartott tájékoztatót Závogyán Magdolna az Emberi Erőforrások Minisztériuma kultúráért felelős helyettes államtitkára Hajdúböszörményban a napokban.

A közművelődés jövője – közösen a kultúráért című szakmai konferenciára hívta a hajdúböszörményi Szabadhajdú Közhasznú Nonprofit Kft. a megye és a régió közművelődési szakembereit, akik két előadótól hallhattak tájékoztatást. A megjelenteket Kiss Attila polgármester köszöntötte. A kulturális alapú gazdaság fejlesztéséről, egy 1997. évi törvény módosításáról szóló információval kezdte szakmai tájékoztatóját Závogyán Magdolna helyettes államtitkár. Hangsúlyozta, hogy az Alaptörvény egyik cikkeje alapján minden magyar állampolgárnak joga van a közművelődéshez. Kiemelte, a jövőben kulturális infrastruktúra fejlesztésre több forrás jut. A helyettes államtitkár részletezte, hogy a kulturális közalkalmazottak 15 százalékos bérpótlékot kapnak ebben az évben, s ez jövőre is emelkedik, míg 2019-ben eléri a 45 százalékot.

A kulturális képzés területén is jelentős előrelépés a közösségszervező alapszak elindulása, az országban 11 helyszínen. A képzés nappali és levelező tagozaton is indul a Debreceni Egyetemen.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában