Helyi közélet

2016.12.27. 11:43

Robbanás, tűz, autóbaleset - karácsonykor sem pihentek a megyei tűzoltók

Hajdú-Bihar - A karácsonyi hétvégén sem pihentek a megye tűzoltói. Több autóbaleset és néhány tűzeset is megdolgoztatta őket.

Hajdú-Bihar - A karácsonyi hétvégén sem pihentek a megye tűzoltói. Több autóbaleset és néhány tűzeset is megdolgoztatta őket.

Árokba hajtott egy személygépkocsi pénteken a délben, Nyíradonyban, az Ady Endre utcában. A helyi hivatásos tűzoltók előbb csörlő segítségével kivontatták az út menti árokból a járművet, majd feszültségmentesítették azt. Az autóban egy ember utazott, ő nem szenvedett sérüléseket.

Nem adott magáról életjelet egy idős személy péntek délután Derecskén, a Köztársaság utcában. A hozzá érkező mentőknek az ajtó kinyitásában a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók nyújtottak segítséget.

Nagy mennyiségű füst áramlott vissza egy családi ház szobájában lévő fűtőberendezéshez csatlakoztatott kéményből pénteken kora este. A debreceni Pacsirta utcában történt esethez a megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik kéziszerszámokkal eltávolították a fűtőberendezésből az éghető anyagokat, majd átszellőztették a lakást. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Teljes terjedelmében égett egy vályogból épült kunyhó berendezése pénteken este Nyírábrányban, a Rákóczi utcában. A lángokat a nyíradonyi katasztrófavédelmi őrs tűzoltói egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg. Az eset során egy ember, az épület lakója szenvedett enyhe füstmérgezést.

Meggyulladt az összehordott gallyfa egy családi ház pincéjében, Debrecenben, a Sillye Gábor utcában. A füsttel telítődött helyiségben a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a lángokat. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Családi házzal egybeépített kazánház kapott lángra szombat délelőtt Nyíradony-Aradványpusztán, az Iskola utcában. Az épület lángjait a nyíradonyi hivatásos és a szakolyi önkéntes tűzoltók egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezték meg, valamint két gázpalackot is kihoztak az égő épületből.

Felrobbant a kazán vasárnap délután Hajdúnánáson egy Mátyás király utcai melléképületben. A nagy erejű robbanás kidöntötte a melléképület egyik falát is. A kazánban lévő tüzet a helyi hivatásos tűzoltók egy vízsugárral oltották el. Az eset során személyi sérülés nem történt.

Négy személygépkocsi hajtott egymásba tegnap délután Hajdúszoboszló külterületén, a 4-es számú főúton. Az ütközés következtében az egyik autó az árokba borult. A gépkocsikat a helyi hivatásos tűzoltók feszültségmentesítették, majd átvizsgálták azok üzemanyagrendszereit, szivárgást azonban egyiknél sem tapasztaltak. A járművekben összesen öten utaztak, közülük egy fő szenvedett könnyű sérüléseket. A műszaki mentés és helyszínelés idején a forgalom félpályán haladhatott.

- Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában