Helyi közélet

2016.12.19. 10:11

Járni jár, csak éppen nem jut?

Hajdú-Bihar - A Naplónak nyilatkozó cégvezetők azt kérdezik: és mit mondjunk jövőre a többi dolgozónknak?

Hajdú-Bihar - A Naplónak nyilatkozó cégvezetők azt kérdezik: és mit mondjunk jövőre a többi dolgozónknak?

Amikor a téglási székhelyű HAJDU-cégcsoportnál a menedzsment kidolgozta és elfogadta az öt évre szóló bérpolitikát, a topmenedzserek álmukban nem gondolták volna, hogy a koncepciót egy év múltán úgy, ahogy van, „dobhatják ki az ablakon”. De még ha csak ez lenne a baj…

A hagyomá­nyosan jól működő üzemi konyha megmarad.

Bódi László

Kellett már, de…

Miközben azt senki nem vitatja (vagy legalábbis kevesen), hogy égető szükség volt a minimálbér és a garantált bérminimum számottevő emelésére, a Naplónak nyilatkozó hajdú-bihari vállalatvezetőknek több problémájuk is van a központi intézkedéssel. Kifogásolják például azt, hogy a jelentős béremeléshez semmiféle többletelvárás nem kötődik, miként azt is, hogy a jövő évi bér- és adóemelések a cafeteriajuttatások jól bevált rendszerét alaposan átrendezik.

Bódi László, a hajdúnánási Tedej Zrt. vezérigazgatója elmondta hogy náluk a cafeteriát elsősorban az ebédeltetés jelenti, és ezt a vívmányt a jövőben is fenn fogják tartani. – A hagyományosan jól működő üzemi konyha megmarad. A támogatás egyébként abban merül ki, hogy a teljes ebédköltség felét a cég fizeti, ahol pedig a munkaterületre nem vihető be élelmiszer (például sertés- és baromfitelep), ott reggelit és ebédet adunk a dolgozóknak. Aki nem tud ebédelni, annak élelmiszer-utalványt juttatunk. Igény esetén a Szép-kártya irányába mozdulhatunk még el, de ezzel a lehetőségeinket ki is merítettük – mondta az agrárvállalkozó, aki, miután megvonta a minimálbér- és a garantált bérminimum, valamint az adó- és járulékcsökkentés mérlegét, arra jutott, hogy még mindig 100 milliós pluszteher rakódik a cégükre az ideihez képest. Náluk ugyanis például a kertészeti ágazatban hagyományosan nagy a kézimunka-igény, ebből fakadóan sok dolgozót érint a kötelező minimálbér-emelés.

Még hatékonyabban

Szűkítjük a palettát, vagy talán alapbéresítünk.

Novotni Anna

Bárány László, a Master-Good Csoport vezérigazgatója sem kertelt, amikor a várható következményekről faggattuk. „Ötszázalékos munkáltatói járulékcsökkentés mellett is a cégcsoportunk többletbérköltsége jövőre 361 millió forinttal emelkedik. Pontosabban ennyivel emelkedne, ha nem kellene egy csomó területen az így kialakuló bérfeszültségeket legalább részlegesen kezelni. A bérsávok eltolásával ugyanis sok olyan, korábban nem minimálbéres munkavállalónk van, aki többet keresett ugyan a minimálbéreseknél, de nem ennyivel” – mondta, hozzátéve, hogy ehhez képest a cafeteriajuttatások terhe szinte elenyésző. – Mi most elsősorban arra fókuszálunk, hogy ezt a 360 milliós többletbérterhet (nagyrészt az eredményünk terhére) kigazdálkodjuk. Bízunk abban, hogy a jövő évben beüzemelendő új üzemünk hathatósan segít ezt a pluszkiadást nagyrészt előteremteni. Amúgy az Erzsébet-utalványok rendszerét a tervek szerint jövőre is megtartjuk – jelentette ki a baromfiipari cég vezetője.

Mit szeretnének?

Novotni Anna, a HAJDU Zrt. igazgatósági alelnöke: A cafeteriánál ugye a törvényi változások okoznak többletköltségeket. Gondolkodunk azon, hogy vagy szűkítjük a palettát a megemelt adómérték miatt, vagy esetleg alapbéresítjük ezt a juttatást. A dolgozókat is megkérdezzük erről. A minimálbér egy másik kérdés. Ott alapvetően szól bele a kormány abba a bérpolitikába, amit mi a vállalatcsoportnál 5 éves távlatra kidolgoztunk, és most gyakorlatilag „kidobhatjuk az ablakon”. A központi akarat ezt a teljesítményhez kötött, gondosan kimunkált rendszert alapvetően strukturálja át, hiszen a bérnövekményt nem köti semmiféle pluszelváráshoz. Az az érintett dolgozónak egyszerűen jár. És a többieknek mit mondjak? Hogy járni jár, csak nem jut? Hiszen azzal, hogy a szakképzetlen réteg bérét jelentősen emelnünk kell, nem jut elég forrás a magasabban képzett munkatársaink anyagi megbecsülésére. Nagy fejfájást okoz számunkra, hogy miként tudjuk így a szakembereinket megtartani. És akkor még nem beszéltem a differenciálásról, ami bár nyilvánvalóan kívánatos lenne, a fentiek miatt munkáltatóként ezen a téren is meglehetősen szűk mozgásterünk marad.


Elveszítheti a varázsát

Fülöp Zsolt, a Trans-Sped Kft. ügyvezető igazgatója azt tapasztalja, hogy az egész cafeteria-rendszer kezdi a vará­zsát elveszíteni, bár van még néhány eleme, ami az alacsonyabb közterhek miatt talán jövőre is vonzó maradhat.

– Vélhetően a prémium, a jutalék, a jutalom, illetve maga a bérfejlesztés inkább motiváló lesz a jövőben, mint a különféle cafeteriajuttatások. A közelmúlt intézkedései totálisan felborították a cégcsoportunk bérrel kapcsolatos terveit; mint sokaknál, úgy nálunk is eljött az újratervezés ideje. Persze, a legalacsonyabb keresetűeket is segíteni kell, de a kormány által nemrégiben bejelentett mértékek (a jövő évi 15 és a 25 százalék, plusz a későbbi folytatás) némileg túlzóak – véli a cégvezető.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában