Helyi közélet

2016.11.12. 08:38

Friss termés, megújult helyen

Debrecen - Csaknem száz alkotást mutatnak be a pénteken megnyitott őszi tárlaton.

Debrecen - Csaknem száz alkotást mutatnak be a pénteken megnyitott őszi tárlaton.

Az idén is megrendezték az 1950-es évek eleje óta a megye művészeti élete legjelentősebb seregszemléjének számító Hajdú-Bihar Megyei Őszi Tárlatot. A kiállítás – mely a Debreceni Művelődési Központ megújult Belvárosi Galériájában kapott helyet – hivatásosak és amatőrök számára közös bemutatkozási lehetőséget kínál; a zsűri 178 alkotó 486 beküldött művéből választotta ki a tárlaton szereplő kilencvenkét alkotást.

Fátyol Zoltán képzőművész nyitóbeszédében reményét fejezte ki, a gyönyörűen felújított galériában állandó otthonra lel a kiállítás.

– Huszonhat éve az őszi tárlat volt az egyetlen és legfontosabb az itt élő művészek számára. Mára sajnos némileg megkopott a nimbusza, de szeretném kifejezni abbéli reményemet, hogy nemsokára a tárlat intézményét sikerül visszaállítani a régi státuszába. Úgy vélem, ehhez az első és legnehezebb lépést megtettük, és reméljük azt is: a következő esztendőkben a tárlat teljes egészében visszanyeri eredeti rangját.

A megnyitót követően művészi munkájának elismeréseként díjakat vehetett át a Szent Bazil alkotókör, Szász Zsuzsa, Lukács Gábor és Seres Géza.

A tárlat egészen december 12-ig, hétköznapokon 10–18 óráig várja látogatóit.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában