Helyi közélet

2016.10.18. 10:49

Emberi tényező

<em>A lassan araszoló vagy éppen álló kocsisorban türelmem vesztve először mindig azok felmenői jutnak eszembe, akik a forgalomszervezésért felelősek. Csak aztán következnek a másokkal nem törődő, mindenáron sávot váltani akarók, akik előtt ugyan megnyílna számomra az út, csakhogy éppen ők állják el. Ezen túljutva az első körben emlegetett szakembereket újabb kedves emberek küldik végleg a feledés homályába.</em> Égerházi Péter írása.

A lassan araszoló vagy éppen álló kocsisorban türelmem vesztve először mindig azok felmenői jutnak eszembe, akik a forgalomszervezésért felelősek. Csak aztán következnek a másokkal nem törődő, mindenáron sávot váltani akarók, akik előtt ugyan megnyílna számomra az út, csakhogy éppen ők állják el. Ezen túljutva az első körben emlegetett szakembereket újabb kedves emberek küldik végleg a feledés homályába. Égerházi Péter írása.

Ők azok, akik elérkezve a fősodorhoz, azt a bizonyos cipzárelvet nem ismerve elkezdenek várakozni egy méterre a becsatlakozási lehetőségtől. Ennyi távolságból ugyanis az amúgy segítőkész sofőrök fele sem fogja komolyan venni őket, legfeljebb a mások vezetési problémája iránt hiperérzékenyek. Hála és köszönet nekik, de sajnos jelenlétük szinte elhanyagolható az utakon. Így marad a „toporgás” és vele a szentségelés, mert közben buszokkal és kamionokkal súlyosbítva újabb „adag” jármű érkezik bal felől, így az a sor is több tízméteresre nyúlik. Néhány újabb szitok, s végre megindul a miénk, igaz, csak 8-10 jármű, mert a külső sáv gyorsan megtelik. Az amúgy is katasztrofális csúcsidőnek ez a másik rákfenéje: mindenki ott akar maradni. Mindegy, hogy a belsőben 15-20 autónyit is lehetne haladni, nem, az istennek sem mennek be, mert esetleg később vissza kellene sorolniuk, de meg merem kockáztatni, sokszor még ez sem áll fenn. Csak kényelmesebb kívül maradni, az nem számít, hogy emiatt az egyre torlódó sorunknak újra megálljt parancsolnak. Valószínűleg ők azok, akik a 60-as táblánál 50-nel haladnak, és a lámpaváltásnál csak magukra figyelnek. Ideje lenne már észrevenniük, mások is vannak körülöttük!


Debrecen - A város illetékességi területén október 7. és 9. között hat anyagi káros, valamint nyolc személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt, míg a múlt héten péntektől vasárnapig öt, illetve négy – kaptuk az információt a megyei rend­őr-főkapitányságtól.


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában