Helyi közélet

2016.10.22. 17:21

Egyiptom is vevő lesz a magyar csibékre

Debrecen - Naposcsibét és keltetőtojást is exportálhatnak Egyiptomba a magyar tenyésztők.

Debrecen - Naposcsibét és keltetőtojást is exportálhatnak Egyiptomba a magyar tenyésztők.Az egyiptomi hatóság elfogadta a szükséges állategészségügyi bizonyítványt. Több éves tárgyalássorozat zárult le a napokban azzal, hogy az egyiptomi hatóság elfogadta a naposcsibe és a keltetőtojás exportjához szükséges állategészségügyi bizonyítványt – közölte a Földművelésügyi Minisztérium.

Irány Afrika!

Az egyiptomi piac megnyitásával már összesen 14, úgynevezett harmadik (azaz EU-n kívüli) országba szállíthatnak naposbaromfit és keltetőtojást a magyar tenyésztők. Az elmúlt időszakban a magyar állategészségügyi hatóság több termékkörnél is megteremtette az észak-afrikai országba történő export lehetőségét. E körbe élőállatok és élelmiszeripari termékek (pl. tejtermék, baromfihús) egyaránt beletartoznak. A mostani termékkörbővítés révén tovább erősödhetnek a magyar-egyiptomi élelmiszeripari kereskedelmi kapcsolatok.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában