Helyi közélet

2016.09.20. 13:55

Megmondja, mikor jön a busz

Debrecen - Ezentúl a vakok és a gyengénlátók is használhatják a DKV mobilapplikációját.

Debrecen - Ezentúl a vakok és a gyengénlátók is használhatják a DKV mobilapplikációját.

Továbbfejlesztették a Debreceni Közlekedési Vállalat (DKV) mobiltelefonos utastájékoztató rendszerét. A vakok és gyengénlátók utazásának megkönnyítése érdekében az iOS-es okosmobilok most már fel is olvashatják az abban szereplő információkat. (Az androidosokra egy ingyenes kiegészítőprogramot kell ehhez telepíteni.) Az applikáció tavasz óta tartó átalakításába a Látássérültek Észak-alföldi Regionális Egyesületét is bevonták.



Folyamatos „építkezés”

Az erről szóló sajtótájékoztatón Nagy Attila, a DKV vezérigazgatója arra emlékeztetett, hogy a város Smart City elképzeléséhez igazodva tavaly novemberben megújult a társaság weboldala, valamint elindították a mobilapplikációt, a TransIT DKV-t.



Az alkalmazás egyebek mellett tartalmazza a buszok, a villamosok és a trolik menetrendjét, van benne útvonaltervező és azonnal megjelennek rajta a legfrissebb helyi közösségi közlekedéssel kapcsolatos tudnivalók is. A több nyelven is működő app ingyenes, használata nem igényel regisztrációt.

HBN-OCs


Az alkalmazás már letölthető, további információ a www.dkv.hu oldalon.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában