Helyi közélet

2016.09.21. 18:04

Galamb, csőrében olajággal

Debrecen - Több mint másfél évszázada létezik a skót-magyar református barátság.

Debrecen - Több mint másfél évszázada létezik a skót-magyar református barátság.

A Scottish Mission immár 175 éve tevékenykedik Magyarországon szoros együttműködésben a hazai református gyülekezetekkel. Ennek alkalmából szerda délután emlékünnepségre került sor a Debreceni Református Hittudományi Egyetem épületében, ahol dr. Bölcskei Gusztáv rektor és Ian Cunnigham, a skót egyház világmissziós bizottságának elnöke az összefogást is jelképezve együtt koszorúzta meg a tavaly felavatott skót-magyar emléktáblát.



A rektor köszöntőjében visszaemlékezett arra, amikor az emléktábla avatásakor milyen szép ajándékot kapott skót barátaitól az egyetem: egy galambot a csőrében olajággal, a békesség jelképével, melynek különlegessége, hogy olyan üvegcserepekből és törmelékekből készült, melyek a palesztinai bombázások következtében váltak hasznavehetetlenné.



Bölcskei Gusztáv rámutatott, az a jelkép arra emlékezteti az embereket, hogy Isten békességét, és akaratát hirdessék. Ian Cunnigham szerint bár 175 évvel ezelőtt teljesen más volt az együttműködés célja, mint manapság, de a szenvedély, és a vágy melyen osztoznak máig ugyanaz: együtt építeni a kapcsolatokat, és ez által közösen dolgozni a békéért.

HBN–MSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában