Helyi közélet

2016.09.01. 18:51

Becsengettek a Kossuthban, sok változást hozott az új tanév

Debrecen - Új iskolavezetéssel kezdődött el a tanév a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában és Általános Iskolájában.

Debrecen - Új iskolavezetéssel kezdődött el a tanév a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumában és Általános Iskolájában.

Az egyetemi gyakorlóiskola három helyszínén több mint 2200 tanulónak csengettek be szeptember 1-jén, de nemcsak új diákok érkeztek az iskolába, az intézmény vezetőtestülete is megújult a 2016/2017-es tanévtől. Futóné Monori Edit intézményvezető munkáját, Czimer Györgyi, Denichné Hajdu Mónika Tímea, Kiss Gabriella, Kovács Andrea, Sápiné Bényei Rita és Tóvizi Erika segítik helyettesekként.

A gimnazistáknak tartott tanévnyitón a Debreceni Egyetem rektora, Szilvássy Zoltán emlékeztetett arra, hogy az egyetem szenátusa tavaly jelentős többséggel szavazott amellett, hogy az intézmény tartsa meg gyakorlóiskoláit, így jött létre az ország legnagyobb köznevelési intézménye.

A szeptember 1-jei tanévnyitóján a rektor felhívta a figyelmet arra, hogy a diákok egyben a Debreceni Egyetem polgárai is, egy negyvenezer fős közösség tagjai, akiket várnak a szeptember 28-ai yoUDay-re, a Nagyerdei Stadionba szervezett egyetemnapi programokra is.

- A régió legnagyobb közoktatási intézményeként biztosítani tudjuk a folytonosságot, a magas színvonalú képzést az első évfolyamtól az érettségi megszerzéséig, ami a Debreceni Egyetemen való továbbhaladást is elősegítheti. Oktató-nevelő munkánkban kiemelt figyelmet fordítunk a tehetséggondozásra, amit egyénre szabottan alakítunk ki. A döntéshozatalban az egyetem vezetésének támogatásával a konszenzusra törekszünk – fogalmazott Futóné Monori Edit igazgató a tanévnyitón.

Jávor András rektorhelyettes augusztus 30-án a Kossuth utcai iskolások, szülei és tanarai előtt hangsúlyozta, hogy a Debreceni Egyetem vezetése minden segítséget megad ahhoz, hogy biztosítsák a mindennapok alkotómunkáját, hiszen minden diákot potenciálisan egyetemi hallgatónak tekintenek. – Az idén érettségizett 169 diák közül 129 a Debreceni Egyetem valamelyik képzésén folytatja tanulmányait.

Itt a nyolcvanhárom új elsős már megújult udvari környezetben kezdhette meg tanulmányait, a szülők támogatásával ugyanis három új udvari játékkal bővült az iskola. Az egymillió forint értékű eszközöket az intézmény báli bevételéből vásárolta a szülői munkaközösség.

A nyári szünet alatt megújították a Hajó utcai iskola sportpályáját és udvarát is: 300 négyzetméter kapott térkő-, illetve gumiburkolatot, 150 négyzetméteren pedig füvesítettek és cserjéket telepítettek. A játszótér is korszerűbb lett, több hintával és egy homokozóval bővült.

Bács Zoltán kancellár a Hajó utcai általános iskolában bejelentette, hogy további fejlesztéseket terveznek: pályázati forrásból elsődlegesen a szociális részeket szeretnék korszerűsíteni.

- unideb.hu -


Debrecen - Új vezetők, korszerűbb létesítmények, új sportpályák és változatlanul magas színvonalú oktatás várja a tanulókat a Debreceni Egyetem gyakorlóintézményében.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában