Helyi közélet

2016.07.11. 13:51

Vádjavaslattal zárult a debreceni nyomozás a lépcsőházi szexuális erőszak ügyében

Debrecen - A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a három gyanúsított ellen, akik a megalapozott gyanú szerint egy lépcsőházban erőszakoskodtak egy fiatal lánnyal.

Debrecen - A Hajdú-Bihar megyei rendőrök vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást az ellen a három gyanúsított ellen, akik a megalapozott gyanú szerint egy lépcsőházban erőszakoskodtak egy fiatal lánnyal.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Vizsgálati Osztálya M. Richárd, P. Alex és 17 éves fiatalkorú társuk ellen szexuális erőszak bűntett, valamint kifosztás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást.

A nyomozás adatai szerint a három gyanúsított 2016. február 12-én 20 óra 30 perc körül Debrecenben, a Péterfia utcában leszólított egy fiatal lányt, akit magukkal vittek egy Darabos utcai társasházba, ahol erőszakoskodtak vele és eltulajdonították mobiltelefonját, valamint karkötőjét. Egy lakó bejelentést tett a rendőrségre, mert valószínűsítette, hogy a három fiú bűncselekményt követett el a lány sérelmére. A helyszínre érkező rendőrök mentőt hívtak a sértetthez, majd megkezdték az adatgyűjtést és tanúkutatást a gyanúsítottak azonosítása, felkutatása érdekében.

A forrónyomos intézkedések alapján a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozói azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 19 éves P. Alexet, a 19 éves M. Richárdot és 17 éves társukat, akiket otthonaikban a „Cívis” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak közreműködésével elfogtak. A megyei rendőr-főkapitányságra előállított hajdúhadházi és debreceni lakosokat a nyomozók gyanúsítottként kihallgatták, bűnügyi őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amelyet a Debreceni Járásbíróság 2016. február 15-én elrendelt. M. Richárd helyszíni kihallgatása során a rendőröknek megmutatta, hogy hová rejtették a sértettől eltulajdonított mobiltelefont. A megalapozott gyanú szerint P. Alex a lánnyal akarata ellenére szexuális kapcsolatot akart létesíteni. A bűncselekmény elkövetése közben M. Richárd és a 17 éves fiú a lépcsőházban figyelt, ekkor zavarta meg őket egy ott lakó, amelyet követően a három fiú elmenekültek.

A rendőrség a gyanúsítottakkal szemben – fogva tartásuk mellett – folytatott nyomozást a napokban befejezte és az ügyben keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította a főügyészség részére.

- police.hu -


Debrecen - Az egyik fiú már korábban is követett el kifosztást.


Debrecen - Elfogtak három fiatalembert, akik a megalapozott gyanú szerint egy fiatal lányt bevittek egy lépcsőházba, és molesztálták.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában