Helyi közélet

2016.07.13. 09:20

Marad a „harapós” szöveg

Debrecen - Már hazai pályának számít Debrecen a Honeybeast életében. Interjú Tarján Zsófia Rebekával, a Honeybeast énekesével.

Debrecen - Már hazai pályának számít Debrecen a Honeybeast életében. Interjú Tarján Zsófia Rebekával, a Honeybeast énekesével.

Több százan voltak kíváncsiak péntek este a Nagyerdei Víztoronynál napjaink egyik legnépszerűbb hazai popzenei együttesére, a Honeybeastre. A remek hangulatú fellépés után az árnyas tölgyfák alatt beszélgettünk a csapat énekesnőjével, Tarján Zsófia Rebekával.

Hogy éreztétek magatokat Debrecenben? Emlékszem, kezdetben 20-25 ember előtt léptetek fel a városban, most pedig már komoly tömeg kíváncsi a produkcióra.

Tarján Zsófia Rebeka: Istenire sikeredett a buli, nagyon jó volt a közönség. Szerintem ez volt a nyár eddigi egyik legjobb koncertje!

Ez egy rendhagyó alkalom volt, 720-an váltottak jegyet a mai estére, ami remek. Eddig igazán nagy közönség előtt csak Szegeden és Budapesten léptünk fel. (A zenekar tagjainak nagy része szegedi.)

Milyen a nemrég megjelent új nagylemezen szereplő dalok fogadtatása?

Tarján Zsófia Rebeka: Nagyon jó! Elképesztő érzés átélni, hogy azoknak a számoknak a szövegeit is éneklik az emberek, amelyeket még nem hallhattak a rádiókban.

Ha már rádió, mit szólsz a Petőfi Rádió átalakulásához, arculatváltásához?

Tarján Zsófia Rebeka: Ebbe nem avatkozom bele. Lesz, ami lesz, mi dolgozunk tovább.

Mi az oka annak, hogy idén nem léptek fel a hamarosan kezdődő Campus Fesztiválon?

Tarján Zsófia Rebeka: Nem tudom, rajtunk kívül álló okokból van így. Nem rágódom semmin. Majd jövőre.

Hogyan értékeled, hogy már egy gyermekzenekar is feldolgozta egyik slágereteket, a Legnagyobb hőst?

Tarján Zsófia Rebeka: Ez nagyon jól esik. A szóban forgó gyermekzenekar a Hahó Együttes, melynek frontembere Kardos-Horváth János. Magam is résztvettem a projektben, elénekeltem az új szöveget. Nagyon nagy megtiszteltetés, hogy egy ilyen zenésszel dolgozhattam együtt. Zseniális átiratot készített, hálás vagyok ezért.

Nagyon sokan kedvelik a komoly társadalmi problémákat feszegető, „politizáló” dalaitokat. A jövőben is terveztek ilyeneket?

Tarján Zsófia Rebeka: A Honeybeast szövegei gyakran szólnak közéleti témákról és mély emberi drámákról. Nem tartom magunkat kifejezetten politizáló zenekarnak, arról készülnek a dalok amilyen benyomások érnek minket a körülöttünk lévő világból, vagy emberektől. Ezen a sémán nem szeretnénk változtatni. Ettől Honeybeast a Honeybeast. A jövőben is lesznek harapós szövegek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában