Helyi közélet

2016.06.27. 18:30

Úrimuri lesz az egyik leghangulatosabb utcán

Debrecen - Két napos muzikális fesztivál és kulturális gasztroélmény várható az egykori halpiacon.

Debrecen - Két napos muzikális fesztivál és kulturális gasztroélmény várható az egykori halpiacon.

A turisztika mesekönyvébe illő fejezetként említette a Halközben készülő eseménysort Széles Diána alpolgármester. Az Úrimuri zenei és gasztronómiai fesztivál ötletével ugyanis a tizennégy helyi vállalkozásból álló Halköz-Társaságot kezdeményező Pántya Szabolcs kereste meg az önkormányzatot.

– Debrecennek hegyek, tenger- vagy folyópart híján minőségi programokkal, különleges rendezvényekkel kell versenyre kelnie az emberek szabadidejéért. Örömmel fogadtuk, hogy a városvezetés erőfeszítésein könnyítve az itt élő szolgáltatók is fontosnak tartják saját ötleteikkel színesíteni Debrecen programtérképét – mondta el a politikus.

Pántya Szabolcs július első hétvégéjének menetrendjéről számolt be: a Simonffy utcabálon „átfestik” lampionokkal, függőágyakkal díszítik a belváros patinás épületek alatt húzódó, egyébként is hangulatos részét. Tangóharmonikások, karikaturisták, komédiások, fotószínház és koncertek – Rakoczai Imre Exlusive, Peet Projct Acoustic Live – hívogatják az érdeklődőket. A rendezvénynek otthont adó utcarész pénteken 17 órától, szombaton pedig 15-től éjjel 2 óráig lesz lezárva a belépős esemény okán.

HBN–HABE


Gyógyító cél

Az utcabállal a szórakoztatáson túl egy másik, nemesebb célt is kitűztek maguk elé a szervezők. Jótékonysági képárveréssel kívánják támogatni a Debreceni Egyetem Gyermekgyógyászati Intézetének Gyermek Nephrológia és Művese Osztályát. A kalapács alá szánt alkotásokat helyi tetováló-, valamint festőművészek ajánlották fel.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában