Helyi közélet

2016.06.23. 18:52

Megélni a tánc élményét

Debrecen - Szombat reggel aznap éjfélig lezárják a forgalom elől a Süveg utca egy szakaszát a fesztivál miatt.

Debrecen - Szombat reggel aznap éjfélig lezárják a forgalom elől a Süveg utca egy szakaszát a fesztivál miatt.

Szombaton immár 17. alkalommal szervezi meg a Csapókerti Közösségi Ház és a Főnix Gyermek és Ifjúsági Néptáncegyüttes a Tűztánc Ifjúsági Táncfesztivált a Süveg utcán. A délután három órakor kezdődő esemény célja közel hozni és megélhetővé tenni az ünnepet a fiataloknak és a debrecenieknek. Cél továbbá a magyar népi kultúra értékeinek megőrzése, bemutatása elsősorban a Csapókert városrész polgárai, fiataljai számára, illetve a nyári napfordulóhoz kapcsolódó hagyományok újjáfogalmazása – írják közleményükben a szervezők.

Nagyváradról, Adáról érkeznek

Az eseményen a néptáncegyüttesek fél négytől folyamatosan lépnek fel, színpadra áll többek között a szerbiai Adáról érkezett Vadvirág Hagyományápoló Kör Csillagvirág Táncegyüttese is. Hét órától Csiribiri komédiák címmel a Szeredás népzenei együttes vásári komédiája látható, este 10 órától pedig tűzzsonglőrök bemutatóját figyelheti a nagyérdemű. A programot hajnalig tartó táncház zárja majd.

Fontos információ az autósok számára, hogy szombaton nyolc órától éjfélig nem lehet gépjárművel áthajtani a Süveg utca Mátyás király és Gábor Áron utca közötti szakaszán. Alternatív útvonalként a Süveg utcával párhuzamos Kurucz utcát használhatják.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában