Helyi közélet

2016.06.01. 07:32

Közös produkcióval készül Debrecen és a Madách Színház

Budapest, Debrecen - A Madách Színház és a Debrecen közös gondolkodásának eredménye, hogy két kiemelkedő produkciót is láthat ebben az évben a színházszerető közönség – jelentette be Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője Budapesten, a Madách Színházban megtartott sajtótájékoztatón.

Budapest, Debrecen - A Madách Színház és a Debrecen közös gondolkodásának eredménye, hogy két kiemelkedő produkciót is láthat ebben az évben a színházszerető közönség – jelentette be Bódor Edit, a Főnix Rendezvényszervező Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője Budapesten, a Madách Színházban megtartott sajtótájékoztatón.

A Meseautó musical ősbemutatója július 29-30-án lesz a Nagyerdei Szabadtéri Színpadán. A másik szuperprodukció, a Jézus Krisztus Szupersztár rockopera aréna színházi bemutatója – amelynek a jegyértékesítése július 1-én vette kezdetét – november 18-19-én lesz a debreceni Főnix Csarnokban. A kulturális szakember kiemelte a társulattal több mint tíz éve tart az a gyümölcsöző kapcsolat, amelynek köszönhetően évről-évre legalább egy előadást játszott a fővárosi teátrum. Ahhoz, hogy újabb szintre kerüljön az együttműködés, szükség volt arra a 2014-es beruházásra, amelynek köszönhetően teljességgel új arculatot nyert a Nagyerdei Szabadtéri Színpad a Békás-tó partján. Az a Nagyerdei Szabadtéri Színpad, amely Kodály Zoltán Székelyfonó című művével nyitotta meg kapuit 1950. június 10-én és az ezredfordulóig évtizedeken keresztül nyújtott generációknak meghatározó élményt. Az utóbbi három év munkájának és az elkészült fejlesztéseknek köszönhetően – tette hozzá Bódor Edit - újból a kulturális turizmus egyik kiemelt helyszíne lehet a Nagyerdei szabadtéri Színpad és a célkitűzés megvalósulását is támogatja a Madách Színház.

Szirtes Tamás rendező, a teátrum igazgatója azt hangsúlyozta, hogy az együttműködés nagyon fontos eleme a színházi életnek. Amikor itthon vagyunk, akkor nincs fontosabb azoknál az estéknél, amikor felmegy a függöny. Amikor viszont kimozdulhatunk a színházból, akkor a művészi gondolkodásunk teljesen megváltozik, és az új helyszín, az új feladat inspirálja a színészeket. Debrecen első és méltó állomása annak az útnak, amikor a Madách Színház szeretné bemutatni a legjobb darabjait abból a hatalmas repertoárból, amely három színháznak is elég lenne. Az igazgató kiemelte, hogy ezekben az előadásokban rengeteg minőségi munka és kreativitás van. Ezek a produkciók gyakran hamarabb lekerülnek a műsorról, pedig örömmel mutatnák meg az egész országnak.


Fotó: Magánarchívum


A Madách Színház azt is küldetésének tekinti, hogy új, magyar zenés művek szülessenek, ezért már kétszer hirdetett musicalpályázatot. Az első pályázat győztese 2011-ben a Csoportterápia című musical comedy lett, a darab azóta is nagy sikerrel szerepel a Madách Színház színpadán. A nyertes szerzőtrió második előadása, amely egy népszerű magyar film színpadi adaptációja volt, a Poligamy szintén bemutatásra került és műsoron van a teátrumban. Bolba Tamás, Galambos Attila és Szente Vajk most újabb ígéretes munkába fogott: a mindenki által ismert Meseautó című film zenés színpadi változatát készítik el.

Debrecenben nagyon jó és színházértő közönség van, ezért külön öröm, hogy az új magyar musical ősbemutatója abban a városban lesz, ahol négy évet színészként eltölthettem – hangsúlyozta Szente Vajk, a darab rendezője. Az olvasópróbák most fejeződtek be és mindenki nagy lelkesedéssel várja a színpadi próbákat, hogy július 29-én és 30-án a Nagyerdei Szabadtéri Színpadon elnyerjük a közönség tetszését. A darab kőszínházi bemutatója pedig november 18-án lesz Budapesten.

A Madách Színház fontos feladata, hogy időről-időre a legnagyobb világsikereket hozza el a magyar közönségnek. Külön boldogság a számomra – mutatott rá Kocsák Tibor zenei vezető, hogy a Légy jó mindhalálig zenés játék rendkívül sikeres bemutatója után a Jézus Krisztus Szupersztár is műsorra kerül Debrecenben. A 2010-ben bemutatott Jézus Krisztus Szupersztár azonban a Madách színházihoz képest is átalakulva kerül novemberben a Főnix Csarnokban a debreceni közönség elé: a nagyobb színpadhoz és nézőtérhez alkalmazkodik majd az előadás.

A sajtótájékoztató végén a debreceniek édes meglepetést, egy a meseautót megformáló csokoládétortával kedveskedtek a Madách Színház társulatának.

- Főnix Rendezvényszervező Nonprofit Kft. -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában