Helyi közélet

2016.05.24. 10:06

Ígérik, nem nyitnak ajtót a tűzfalon

Debrecen - A polgármesteri hivatal szerint egy szobor miatt van szükség az építményekre.

Debrecen - A polgármesteri hivatal szerint egy szobor miatt van szükség az építményekre.

A nyugati kiskörút új szakaszának építése során az Erzsébet utca–Boldogfalva utca sarkon, a MÁV-rendelőnél kialakítottak egy új rámpát, amely az egészségügyi intézmény előtti gazos, törmelékes területre vezet. A díszkővel kirakott rámpával szemben – attól 2-3 méterre – azonban nem bejárati ajtó, hanem egy tűzfal található. A rámpa melletti területre káosz jellemző. Olyan régi és új lépcsők láthatóak, amelyeknek látszólag nincs értelmük. Ráadásul az új betonfalak mögött törmelék „rejtőzik”.

Rámpán a szoborhoz

A MÁV-rendelő, hivatalos nevén a Vasútegészségügyi Kht. Debreceni Divízió orvos igazgatója, dr. Kiss Tamás arról tájékoztatott, hogy ők nem kérték az új rámpa kialakítását. (Korábban beszámoltunk róla, hogy a MÁV-rendelő főbejáratánál nincs, de az épület mögött, az udvar belső részénél van a mozgássérültek közlekedését segítő rámpa.) Dr. Kiss Tamás szerint az új rámpát vélhetően a bejutás elősegítésére építették, erről azonban velük nem egyeztetett a polgármesteri hivatal. Az orvos igazgató hangsúlyozta, hogy a tűzfalon keresztül nem nyitnak új bejárati ajtót a rendelőhöz.


Fotó: Orosz Csaba


A polgármesteri hivatal megkeresésünkre úgy reagált, hogy a szóban forgó terület az önkormányzat tulajdonában és kezelésében van. A nyugati kiskörút kialakításának második üteme előtt ott egy szobor (a Térdeplő leányka – a szerk.) állt a beton­alapzaton, amelynek alapja akadályozta a projekt megvalósítását, ezért bontották el.

A polgármesteri hivatal szerint a lépcsők és a rámpa a tér körbejárására és a visszakerülő szobor megközelítésére szolgál, s nem a MÁV-rendelőbe bejutást segítik. A szobor visszahelyezése előtt azonban ezt a kis teret még rendezni akarják, arra tervet készíttetnek.

Az tartalmazza majd a jelenlegi burkolatok átépítését, a zöldterület – a szoborhoz illő – növényzettel való beültetését. Az Erzsébet utca felől átalakítják az eredeti lépcsőt és a szobor alapját is elkészítik – közölték.

HBN–OCS

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában