Helyi közélet

2016.02.08. 15:34

„Most mindenkit megölök!” - Fejszével és forró vízzel támadt az otthoniakra egy férfi Nánáson

Debrecen, Hajdúnánás - Új másodfokú eljárást rendelt el a táblabíróság büntetőtanácsa.

Debrecen, Hajdúnánás - Új másodfokú eljárást rendelt el a táblabíróság büntetőtanácsa.

Fejszével támadt rájuk, a sértetteknek mégis sikerült kicsavarniuk a szerszámot annak a férfinak a kezéből, akinek ügyét hétfőn harmadfokon tárgyalta a Debreceni Ítélőtábla. A büntetőtanács végül eljárási hiba miatt hatályon kívül helyezte a másodfokú ítéletet, s új eljárás lefolytatására kötelezte a Debreceni Törvényszéket – tájékoztatott Fórizs Ildikó, a táblabíróság szóvivője.

A bűncselekmény 2014 júniusában történt. B. Sándor az egyik nap ittasan érkezett haza hajdúnánási otthonába, ahol a sértettekkel élt együtt. A bírósági tényállás szerint egy baltával a kezében berontott a házba, s megfenyegette őket: „most mindenkit megölök!” – kiabálta. A sértetteknek viszont sikerült őt ártalmatlanítaniuk. Mint a bíróság közleményében írja, a vádlott cselekménye a sértettekben komoly félelmet keltett. B. Sándor másnap sem tudott az indulatain uralkodni: alig ért haza a rendőrségi előállításából, miután észlelte, hogy ismét a házban van régi haragosa, M. István, a konyhában vizet forralt, majd azzal leöntötte őt. A férfi nyolc napon túl gyógyuló, első- és másodfokú égési sérüléseket szenvedett.

Tettéért a Hajdúböszörményi Járásbíróság tavaly júniusban különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette és három rendbeli zaklatás vétsége miatt, mint erőszakos többszörös visszaesőt 8 év 6 hónap fegyházbüntetésre ítélte azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható. A másodfokon eljárt Debreceni Törvényszék viszont megváltoztatta az ítéletet, s egy rendbeli zaklatás vétsége vonatkozásában a büntetőeljárást megszüntette. A vádlott fegyházbüntetését 5 évre enyhítette, s mérsékelte a közügyektől való eltiltást is. Egyebekben helybenhagyta az ítéletet. A hétfői döntés értelmében viszont az ügy visszakerült a törvényszékre.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában