Helyi közélet

2016.02.01. 16:35

A nyugati mintát tanulják a sertéstartók

Debrecen - Magyarországon egyedülálló képzés indult a Debreceni Egyetemen.

Debrecen - Magyarországon egyedülálló képzés indult a Debreceni Egyetemen.

Közös holland-magyar koprodukcióban valósult meg az sertéstelep-vezetői tanfolyam, amely kapcsán a Debreceni Egyetemen tartottak hétfőn sajtótájékoztatót a szervezők. A február elsején kezdődött oktatás során a résztvevők megismerkednek németalföldi farmergazdaságokat piacvezetővé tevő nyugat-európai technológiákkal. A kurzus helyszíne a Debreceni Egyetem, illetve a külföldi partner sertéstelepe, ahol a résztvevők 4-5 fős csoportokban eltöltenek egy-egy hetet. Ez a gyakorlati ismeretek elsajátítása miatt szükséges.

A tudás még hiányos

Vaszkó László, a V-Trade Kiállítások Kft. ügyvezetője elmondta, a továbbképzés célja, hogy bevezessék a honi gazdálkodókat a világszínvonalú sertéstenyésztésbe. A szakember szerint a beruházásoknak köszönhetően a műszaki feltételek már adottak, a tudás azonban még hiányos, ezen akarnak most változtatni az előadók.

A Debreceni Egyetem nevében dr. Komlósi István dékán arról beszélt, hogy az intézmény oktatói az előkészületek során nem csak a tematika kidolgozásában, hanem az új módszertani elemek kialakításában is részt vettek. A kurzus végén a résztvevők számot adnak tudásukról, illetve új ismereteiket felhasználva saját sertéstelepükre egy fejlesztési tervet is készítenek.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában