Helyi közélet

2016.01.12. 14:30

Videó: Újabb fejlemények a szoboszlói italboltrablás ügyében

Hajdúszoboszló - Az ügyészség beszámolója szerint a gyanúsított szűkös anyagi körülmények között élt.

Hajdúszoboszló - Az ügyészség beszámolója szerint a gyanúsított szűkös anyagi körülmények között élt.

A Debreceni Járásbíróság fegyveresen elkövetett rablás bűntette miatt elrendelte annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki gáz-riasztó pisztollyal rabolt ki egy italboltot a hétvégén Hajdúszoboszlón – tájékoztatott a megyei főügyészség.

A vádhatóság keddi közlése szerint a munkanélküli, szűkös anyagi körülmények közt élő helybeli gyanúsított szombat délelőtt arcát símaszkkal eltakarva lépett az üzletbe és ráfogta a pisztolyt az eladónőre. Pénzt követelt, a kasszához vezette az alkalmazottat, majd mintegy 50 ezer forinttal elmenekült. A rendőrséget az eladó értesítette.

Mint arról beszámoltunk, a nyomozás forró nyomon indult, a rendőrök nyomkövető kutyát is bevetettek. Misa, a fekete német juhász a leparkolt autója helyéig vezette a nyomozókat. Egy szemtanúnak köszönhetően jó grafikai rajz készült a férfiról, egy korábbi körzeti megbízott az alapján, egy másik rendőr pedig a kamerafelvételen megörökített jellegzetes járását látva azonosította. A 31 éves gyanúsítottat végül az egyik benzinkúton fogták el, ahol – úgy tudjuk –, az autóját mosta. Ott az elszámoltatásakor még tagadta a bűncselekmény elkövetését, az előállítása után, a kihallgatáson tett beismerő vallomást.

A bűncselekménnyel okozott kár részben megtérült, a gáz-riasztó pisztolyt a símaszkkal együtt lefoglalták, a fegyvert mintegy tíz évvel korábban vásárolta. Az előzetes letartóztatást az indokolta, hogy alappal lehet tartani a gyanúsított szökésétől vagy elrejtőzésétől, továbbá fenn áll a bűnismétlés reális veszélye is. HBN

HBN


Hajdúszoboszló - Fegyverrel, vagy annak utánzatával raboltak ki egy italboltot Hajdúszoboszlón – értesült a Hajdú-bihari Napló.


Hajdúszoboszló - A Hajdú-Bihar megyei rendőrök rövid időn belül azonosították és elfogták azt a 31 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint egy gáz-riasztó fegyverrel kirabolt egy italboltot Hajdúszoboszlón.


Hajdúszoboszló - Nyomkövető kutyát is bevetettek a rendőrök annak a férfinak a felkutatására, aki fényes nappal fegyverrel rabolt ki egy italboltot Hajdúszoboszlón.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában